Curand mi-am schimbat punctul de lucru intr-un apartament din zona Universitatii. Ce m-a suprins este ca presedintele blocului mi-a spus ca asociatia de locatari a facut o "lege" in care toate firmele trebuie sa plateasca 3% din totalul intretinerilor , ceea ce inseamna pe langa intretinerea mea sa mai dau in plus vreo 5-6 mil vara si 13-14 mil iarna).
Am luat acordul vecinilor pentru a declara punctul de lucru in apartamentul respectiv iar semnatura presedintelui nu o puteam obtine altfel decat sa completez aceea foaie cum ca sunt de acord sa platesc cei 3 %.
Cineva mi-a spus ca orice scara isi poate face legea ei, iar altcineva mi-a spus ca aceea hartie cu o "amarata" de stampila nu are nicio valoare din moment ce nu exista o lege anume sau ca nu e legalizata sau ceva de genul. Proprietarul apartamentului vrea sa ii dea in judecata, are rost?
Intrebarea mea e: trebuie sa platesc sau e pur si simplu e o excrocherie pusa la cale de acei mosi de pe scara?
Sper ca am fost inteles, daca aveti nelamuriri ma puteti intreba. Va Multumesc !
Vad ca fiecare spune altceva, asta este Romania....Am sa apelez la un avocat care se pricepe.
[/quot
Este evident ca doar un avocat va poate descurca cu adevarat. In primul rand nici unul dintre noi nu cunaste situatia exacta, de aceea se discuta mai mult principial.]
De curant am aflat ca niciun locatar nu a semnat pentru asemenea hotarare, iar aceste sume enorme luate de la firme le intra lor in buzunar, adica administratorului si presedintelui, ci nu pentru reparatii si amenajarea scarii. Ceea ce mi se pare ca este ilegal din toate punctele de vedere.
Ce este de facut? Sa trimit vreun control sa-i ia la purificat?