avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj sau concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj sau concediu crestere copil

am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de insertie.acum cu 1martie voi fi data in somaj si nu stiu daca mai primesc stimulentul sau sa imi iau concediu crestere copil.cum sa procedez..astept cu nerabdare un raspuns. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 6 Martie 2015
1. - Cel mai bine ar fi ca mama copilului sa beneficieze de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- In acest timp el poate lucra in continuare si primi salariu.
- Sau poate solicita direct (fara sa intre in CCC) stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Actele necesare pentru stimulentul de insertie le procura de la Primarie unde depune apoi actele.

2. - Mama poate beneficia si ea de indemnizatie pentru CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale liceului.
- Actele necesare pentru indemnizatie pentru CCC le procura de la Primarie unde depune apoi actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil lauracatoi2006 lauracatoi2006 Am intrat in ian. 2012 in concediu crestere copil, iar cand am completat cererea de acordare a indemnizatiei la primarie, mi s-a spus ca optiunea pentru 1 an ... (vezi toată discuția)