avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la succesiune

Tatal a decedat in urma cu aprox. 4 luni. De la data decesului, mama a deschis succesiunea. Noi suntem 3 frati, iar sora mea a renuntat la partea ei in favoarea mea si a fratelui meu. Insa fratele meu a fost rugat in nenumarate randuri sa se prezinte la succesiune deoarece el isi vrea partea. Ce se intampla daca nu se prezinta la succesiune in decurs de 6 luni? Isi poate pierde drepturile de mostenitor?
Pai de ce am pierdut o zi?! Asta e intrebarea.....
Si sa fim seriosi ca nu e vorba de bere.....dar de..... noblesse oblige!

Oricum sper ca v am raspuns la obiect ...... Si poate v am demonstrat ca nu numai dvs cunoasteti si vreti sa respectati legea....si chiar daca e greu de admis am dreptate....

Aceeasi bere domnule avocat!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ContSters250994, utilizator
Sunt parte tehnica si va respect pregatirea dar din experienta traita de mine, procedura a fost aceasta:
- ne-am prezentat in termenul legal, la notar,cei trei mostenitori tatal, sora subsemnatul.
Din capul locului, sora s-a adresat notarului si s-a exprimat ca vrea sa renunte in favoarea mea.
" La ce sa renunti daca pentru moment nu ai nimic ?" a fost intrebarea notarului. Tot domnia sa ne-a spus ca intai se dezbate succesiunea dupa mama si abia atunci urmeaza sa faca cedarea in favoarea mea printr-o declaratie notariala. Asa s-a si intamplat.
Acesta era raspunsul pe care-l astepta initiatorul topicului. Si urma celalat raspuns referitor la pierderea dreptului la susccesiune. Cu respect ma alatur dvs. la :beer:
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Admin, administrator
Ok, de acord, si actul final redactat de notar prin care dv. luati si partea surorii, cum se chema? Act de donatie? Certificat de mostenitor?
Certificat de mostenitor.
Tatal: 1/2 + 2/8 din dreptul mamei.
Subsemnatul: 6/8 din dreptul mamei.
Succesiunea s-a facut in anul 2006 de catre notar.
Exact, asta spuneam la inceputul discutiei, ca o astfel de declaratie trebuie luata in calcul, calificata ca acceptare si se imparte mostenirea asa cum, amiabil, au inteles mostenitorii sa se imparta.
Si, in 2006, legislatia era mai putin acceptanta a acestui tip de acceptare-renuntare... foarte fain, asta ma interesa. Multumesc pentru detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru ... alexandersone alexandersone Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea speta: - Este vorba despre o succesiune, unul dintre mostenitori se afla in ... (vezi toată discuția)
Procura din sua - pentru a face o succesiune avem nevoie de o ... sonia64 sonia64 Procura din SUA - Pentru a face o succesiune avem nevoie de o procura de la o ruda din SUA. Am fost la notar si ni s-a spus ca procura trebuie facuta doar la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de succesiune din sua hello123 hello123 Buna ziua si multumiri anticipate pentru sfaturi. Problema mea e urmatoarea: Tata a decedat si vreau sa fac declaratie de renuntare la mostenire in ... (vezi toată discuția)