avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recurs la proces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recurs la proces

Am fost dati in judecata noi, ca asociatie ,de un proprietar cu tavanul avariat de ploi.Noi, ca asociatie, facusem toate diligentele legale pentru a-l ajuta pe proprietar.Aici mentionez: sedinta pt a informa locatarii ,afisata printr-un anunt la loc vizibil si in timp util.Neavand nici un rezultat am mers cu tabel din usa in usa, insa oamenii au refuzat sa semneze deoarece au contribuit odata (2005) la plata acoperisului, plata la care proprietarul in speta nu a vrut sa contribuie.Am intrebat prin acel tabel pe locatari daca doresc ca asociatia sa intermedieze aceasta lucrare.Am primit un raspuns negativ, drept urmare ma intreb de ce am pierdut procesul atat timp cat oamenii nu vor sa lucreze prin intermediul asociatiei.Firma a fost aleasa exclusiv de proprietar,asociatia neavand nici o implicare.Repet intrebarea:de ce am pierdut procesul si trebuie sa returnam banii proprietarului atat timp cat noi am facut toate diligentele?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:15, 8 Februarie 2014
Noi, asociatia din care fac parte am castigat un proces intentat unui proprietar, dar in alte conditii - nu asa cum a afirmat initiatorul topicului:
- proprietarul nu s-a adresat niciodata asociatiei privind problemele terasei (care de fapt nu existau in acel moment); omul si-a cumparat apartamentul la et. 10 din 10, si l-a amenajat si s-a gandit probabil ca bine ar fi sa se asigure si impotriva patrunderii apelor din intemperii;
- a efectuat hidroizolarea cu o persoana fizica, meserias bun de-altfel; toate materialele cumparate cu documente (bonuri fiscale si factura) de la un depozit specializat au fost pe numele meseriasului, cu serie, nr. BI, si adresa personala; nu informeaza asociatia despre necesitatea efectuarii acestei lucrari, nu s-a facut receptia lucrarii, nu s-a dat nicio garantie;
- proprietarul nu-si achita timp de 2 ani intretinerea, acumuland un debit destul de important; asociatia il someaza in scris de doua ori si il amenintam cu actionarea in instanta;
- proprietarul se prezinta la asociatie cu intentia de asi achita o parte din debit, minus c/val. hidroizolatiei efectuate in conditiile aratate, prezentand si copii ale documentelor de achizitie si in plus un document de mana prin care meseriasul recunoaste ca a primit suma de... reprezentand manopera lucrarii (valoare totala aprox. 3000 lei);
- s-a discutat in com. ex. aceasta situatie si avand in vedere procedura si mai ales documentele care nici nu putea fi vorba sa le introducem in contabilitatea asociatiei si s-a hotarit a se refuza propunerea proprietarului de scadere a c/val hidroizolatiei;
- in aceste conditii, a refuzat sa mai achite ceva, amenintand presedintele ca il va actiona in instanta, lucru ce nu s-a intamplat; de actionat in instanta, l-am actionat noi;
- procesul s-a derulat pe o perioada destul de mare de timp, datorita unor cereri repetate de amanare si a tot felul de chichite avocatesti la care a apelat omul nostru, inclusiv prezentarea in instanta a documentelor pe care le-a adus si la asociatie, cu aceeasi intentie, de a i se recunoaste cheltuiala facuta;
- instanta a hotarat ca documentele prezentate de asociatie sunt corecte, a respins pretentia proprietarului privind deducerea cheltuielilor cu reparatia terasei care a fost facuta in nume personal, fara implicarea asociatiei, mai mult factura prezentata nu era pe numele sau sau al asociatiei; a obligat proprietarl sa achite asociatiei suma totala de aproape 25.000 lei ( de fapt actiunea s-a petrecut inainte de denominare, cand vorbeam de 250 de milioane...).
Sigur, intamplarea i-a fost invatatura de minte proprietarului, care in final a si plecat din asociatia noastra. Culmea este ca noul proprietar face cam la fel, l-am actionat in instanta de doua ori pana acum, de fiecare data recuperand banii prin ex. judecatoresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au disparut banii pentru hidroizolatie dannyyg dannyyg in urma cu 2 ani am fost dati in judecata de asociatia de proprietari pentru ca am refuzat sa achitam suma de 800ron pt hidroizolatie pina nu se face o ... (vezi toată discuția)
Refacere terasa ancatod ancatod buna ziua, de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez bani pe hidroizolatia de pe bloc? stefan70 stefan70 Buna ziua.Am o problema Nu stiu cum pot sa imi recuperez bani platiti pe hidroizolatia de pe bloc.Mentionez ca eu am suportat toata cheltuiala.Acum nici un ... (vezi toată discuția)