avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba video in noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba video in noul cod penal

Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre acesta,intrebarea mea este daca pot folosi filmarea ca proba la parchet sau politie ? Mentionez ca nu aveam alta posibilitate de a ma apara...Totodata am inregistrat audio abuzurile administratiei de bloc si a responsabilei de scara la o sedinta de bloc in care acestia au declarat ca au fost instigati impotriva mea de catre celalalt proprietar,cu scopul sa parasesc apartamentul ...Acestea normal ca au fost facute fara consimtamintul lor,fiind evident infractiuni ...pot avea probleme daca le folosesc ?
Santajul nu face parte din categoria infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile, practic puteti depune oricand plangere penala, doar sa nu fi intervenit prescriptia raspunderii penale, ceea ce nu este cazul din cate observ.
Si pe vechiul cod de procedura prevederile erau asemanatoare:
ART. 91^6
Verificarea mijloacelor de probă
#M64
Mijloacele de probă prevăzute în prezenta secţiune pot fi supuse expertizei la cererea procurorului, a părţilor sau din oficiu.
#M50
Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea audio - proba la up adrianady adrianady Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care ... (vezi toată discuția)
Proba proces penal inregistrare audio kostin69 kostin69 in cazul unei infractiuni de amenintare cu bataie, loviri/vatamari corporale, se poate folosi ca proba o inregistrare audio. Este necesara o expertiza tehnica ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea telefonica nikescu nikescu Pot face plangere penala pe baza unei inregistrari dintre subsemnatul si suspect? (vezi toată discuția)