avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea indemnizatiei de somaj

Buna ziua
In cazul celor care intra in somaj dupa terminarea facultatii, noua ordonanta de urgenta le va prelungi si lor perioada de acordare a indemnizatiei de somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 16 Iulie 2010
Cei de la Brasov insista ca se prelungeste perioada de somaj doar pentru cei care au intrat in somaj la incetarea raporturilor de munca. Luni se duce prietena mea din nou acolo, sa discute si cu juristii.
Sper sa revin cu vesti bune! Multumesc mult de ajutor.
A fost a vorbit cu o jurista . La inceput a vrut sa se lege de ordonanta in sine ca cica numai cei din cadrul muncii primesc prelungire, a vazut ca o stie si i-a citit din ea atunci o incercat cu legea 76/2002 dar si de acolo i-a citit si se iincadra ca persoana care a terminat facultatea si apoi a intrat in somaj
Sii apoi a mai studiat oleaca si mi-a aratat preambulul ordonaneti de urgenta si era o propozitie acolo ca aceasta ordonanta a fost adoptata pt criza si sa ajute persoae care si-au pierdut loc de munca etc
Din cate stiu eu un preambul nu e factor decizional, nu e lege, e ca o introducere
Am facut o cerere ca sa-i comunice in scris decizia lor
Tinand cont ca actiunile prevazute in Pachetul de masuri al Guvernului Romaniei pentru stimularea cresterii economice si protejarea intereselor economice ale populatiei trebuie realizate cu celeritate, astfel incat sa fie atinse dezideratele propuse, iar masurile preconizate se adreseaza unui grup-tinta format din persoanele cele mai afectate de consecintele imediate ale crizei economice, persoane care si-au pierdut deja locul de munca sau care sunt supuse riscului de a si-l pierde ...
De asta s-a legat jurista.

Ce se poate face? Cine are dreptate?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Kitte, utilizator
Haideti sa asteptam putin pana primeste raspunsul acestora. Sunt foarte curioasa daca vor justifica refuzul de a prelungi acordarea indemnizatiei in baza preambulului OUG. :)) Ar fi o premiera. Instanta de contencios e urmatorul pas daca primiti un raspuns negativ de la AJOFM.
Hm... #-o de parca absolventul nu traieste tot in Romania si nu e afectat de scaderea locurilor de munca in perioda asta...
Nesiguranta si nepriceperea guvernantilor fac posibile interpretari la fel de nepricepute din partea functionarilor care trebuie sa aplice legea. Ei nu sunt indreptatiti sa o interpreteze.
Preambulul OUG este facut la repezeala ca mai toate actele normative de la noi.

Alte discuții în legătură

Raspuns de la ministerul muncii in legatura cu prelungirea de 3 luni a somajului pt absolventi nicoleta40 nicoleta40 MINISTERUL MUNC]]~ F. DIRECTIA GEN str. Dem. I. Dobn Tel.: 004-021.311.02.02; Fax: O .OTECTIEI SOCIALE ORTA DE MUNCA . ~ ......... Of l, Bucuresti 8; ... (vezi toată discuția)
3 luni lipsa ??? westkontakt westkontakt buna ziua, am primit o informatie cand am mers sa scot carnetul de somer al sotiei cum ca datorita nu stiu carei Ordonante, persoanele care si-au depus ... (vezi toată discuția)
Somaj anghelgeorgiana anghelgeorgiana dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)