avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea indemnizatiei de somaj

Buna ziua
In cazul celor care intra in somaj dupa terminarea facultatii, noua ordonanta de urgenta le va prelungi si lor perioada de acordare a indemnizatiei de somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 16 Iulie 2010
tudorvaleriu a scris:

1. Functionarii publici se misca molcom din fire, dar mai ales acum cand trebuie sa faca altfel decat a nascut mintea lor sclipitoare!?
2. In experienta mea de o viata nu am gasit un functionar public, indiferent de domeniul din care face parte si de functia ce o detine, sa-si asume o raspundere cat de mica. Cu orice nelamurire te duci la el, cere sa lasi scris, sa intrebe la mai marii lui, acestia la altii mai mari si... pana vine raspunsul ori se rezolva problema ori nu mai e nevoie de raspuns.
3. Legat de problema in cauza, toata lumea de pe forum spunea cum este legal, numai cei de la AJOFM erau pe invers. Ori sunt incompetenti (ce mai cauta acolo?) ori pun intentionat bete in roate contribuabilului care se milogeste de ei sa-si faca datoria. Atunci spuneti-mi si mie daca mai pot avea incredere in ei?!

Adevar graiti dar cine stie peste cati zeci de ani putem avea speranta ca se va schimba ceva. Incompetenti sunt multi, dar ne sunt rude cu , Cutarescu, Cutarica si de ce sa intre un absolvent pe un post care depune cv-uri in nestire si cand dupa un car de vreme e chemat la un interviu la care se descurca onorabil este sunat mai apoi pt a i se spune ca va fi pastrat in baza de date pt ca a ales pe cineva cu mai multa experienta. Macar daca au reusit sa intre acolo nu respecta oamenii. Cand cu chiu cu vai s-a dat aceasta ordonanta de urgenta, ce aveau de facut agentiile din judet sa faca decat sa interpreteze fiecare dupa ureche,, cand nu era nimic de interpretat.
Asta e tara in care traim ne ramane doar speranta.Seara frumoasa.
Dupa lungi asteptari s-a prelungit indemnizatia de somaj si pt studenti :D. =D>
Asa e, 3 luni le-a luat ca sa rastalmaceasca si sa interpreteze dupa bunul plac acea lege.
Buna, nu mai lucrez din data de 01.12.2009 iar din 08.01.2010-08.07.2010 am primit somaj. Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de prelungirea indemnizatiei sau ramane de vazut dupa ce Camera Deputatilor voteaza ordonanta. Multumesc.
Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilita in conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns de la ministerul muncii in legatura cu prelungirea de 3 luni a somajului pt absolventi nicoleta40 nicoleta40 MINISTERUL MUNC]]~ F. DIRECTIA GEN str. Dem. I. Dobn Tel.: 004-021.311.02.02; Fax: O .OTECTIEI SOCIALE ORTA DE MUNCA . ~ ......... Of l, Bucuresti 8; ... (vezi toată discuția)
3 luni lipsa ??? westkontakt westkontakt buna ziua, am primit o informatie cand am mers sa scot carnetul de somer al sotiei cum ca datorita nu stiu carei Ordonante, persoanele care si-au depus ... (vezi toată discuția)
Somaj anghelgeorgiana anghelgeorgiana dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)