Buna ziua
In cazul celor care intra in somaj dupa terminarea facultatii, noua ordonanta de urgenta le va prelungi si lor perioada de acordare a indemnizatiei de somaj?
Multumesc
Si acum ce trebuie sa fac? E totusi ciudata legea asta...eu am avut concediu medical din data de 13.03 pina pe 25 .03 (25.03 este si data publicarii in monitor a OUG 28/2009) , deci e vorba de acea zi! Cum sa nu pot beneficia daca in acea zi era suspendata plata!? eu din data de 26.o3 eram iar in plata, iar somera am fost si inainte de 25.03 si dupa 25.03!
Ca ironie...vad acum ca si in concediul medical (pe actul in sine) exista o greseala ....(data acordarii 13.03- pina la 25.03---14 zile....dar daca calculez vad ca sunt 13 zile....) In fine....ce ma sfatuiti sa fac? Cel putin sa obtin cele 3 luni de prelungire! Care e procedura? Fac o cerere la AJOFM sa-mi spuna data incetarii somajului (desi mi-au scris-o pe carnet , cu tot cu medicalul luat se prelungeste de la 22.06.2009 la 05.07.2009), iar apoi ma adresez instantei sa contest acel act? Sau?
MULTUMESC PENTRU SFATURI ANTICIPAT!
revin cu intrebarea despre prelungirea somajului la absolventi. am beneficiat de somaj pana pe 30 martie si m-am incadrat la ac prelungire de 3 luni, mi-au dat inapoi carnetul de somaj.....
toate bune pana azi cand am fost sa pun a 3 -a viza de prelungire(deci ba beneficiez ba nu beneficiez) si mi s-a zis "ca s-a modificat si nu mai acorda prelungirea absolventilor ci doar celor care au muncit".
Pe ce baza s-a modificat? Stie cineva ceva? ?
Inca nu a aparut Legea de aprobare a Ordonantei mai sus amintite, insa forma adoptata de Senat nu prevede nicio modificare in acest sens. Ar fi bine sa cereti de la AJOFM care este prevederea legala in baza caruia nu vor sa va acorde si luna a 3-a de prelungire.
Nu mi-au acordat nici o prelungire, nu am primit bani. mi-au spus ca ma incadrez , am pus doar vizele dar bani nu am primit si m-au anuntat acum ca nu se mai accorda aceasta prelungire absolventilor. E vreun absolvent care a beneficiat de aceasta prelungire???
Somaj
anghelgeorgiana
dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)