avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins la furat de combustibil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins la furat de combustibil

Buna ziua,am fost prins la furat de combustibil impreuna cu alti 3 tovarasi,
defapt sa facut un apel telefonic catre politie si pana a venit politia noi eram pe picior de plecate si ne-au deschis porbagajul masini care era cu cateva canistre de combustibi
Dupa declaratile care au urmat la sediul politiei ni sa spus ca vom fi anuntati si chemati pt cercetare,a trecut de atunci jumatate de an si nici un semn
care sunt riscurile la care sunt expus conform noului cod penal avand in vedere ca nu am antecedente penale??
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:19, 8 Februarie 2014
adica vreiti sa spune-ti ca sansele sa primesc cu executare sunt mai mari decat sa primesc cu suspendare?
avand in vedere ca prejudiciul a fost mic de 100 lei si a fost recuperat in totalitate
iar victima nu a depus plangere
depinde de dvs si de apararea pe care o veti avea .
deasemenea depinde si cuum va trimite dosarul procurorul la instanta daca va face acest lucru.
oricum daca nu v-au arestat si nu s-au intamplat prea multe lucruri pana acum probabil ca nu e considerat asa de grav ce ati facut.
Da, apararea este foarte importanta intrucat ceea ce este esential de rezolvat este pe de-o parte cuantumul pedepsei dar si individualizarea judiciara a pedepsei adica modalitatea de executare a acesteia.
Se poate aplica o pedeapsa de 1 an dar cu executare, tot la fel cum se poate aplica o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, spre exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins la furat de combustibil denisescu denisescu Buna ziua,am fost prins la furat de combustibil impreuna cu alti 3 tovarasi, defapt sa facut un apel telefonic catre politie si pana a venit politia noi eram ... (vezi toată discuția)
Tentativă de omor cu spitalizarea victimei de 10 zile BiancaBB BiancaBB Bună. Fratele meu a avut o altercație cu un prieten, fiind provocat de acesta a folosit un briceag și i-a aplicat niște lovituri în zona stomacului ... (vezi toată discuția)
Posesie cannabis ely_3n ely_3n Buna ziua, Trei prieteni de-ai mei au fost gasiti, la un control de rutina al celor de la DIICOT, cu aproximativ 7 grame de cannabis la ei - doi aveau cate ... (vezi toată discuția)