avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Din nou despre contracte :D
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Din nou despre contracte :D

Imi cer scuze pentru ca reiau acest subiect. Am citit tot ce am gasit pe forum legat de contractele care se pot incheia in mod legal intr-o Asociatie, si tot nedumerit sunt : :-/

1. Legea 230/2007 art.32
(1) Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.

Ce se intampla in cazul in care, inaintea intrarii in vigoare a legii, Presedintele asociatiei a avut incheiata o conventie civila pe perioada nedeterminata? Trebuie schimbata conventia cu un contract de mandat?

2 . Legea 230/2007 art.35 (2)
Persoanele fizice pot fi angajate prin încheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.

NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007
de aplicare a Legii nr. 230/2007
art.17
(5) Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin şi adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizaţiilor, remuneraţiilor şi al eventualelor premieri care se acordă personalului încadrat cu contract individual de muncă sau în baza unei convenţii civile de prestări de servicii, în limita bugetului aprobat de adunarea generală.

Din ce am citat la acest punct inteleg ca o asociatie are optiunea de a angaja personalul necesar desfasurarii activitatii si prin contract individual de munca, dar nu rezulta obligatia de a angaja de exemplu administratorul numai cu carte de munca. Corect?!

Mentionez ca, daca am inteles bine, un contract individual de munca presupune in afara de taxele suplimentare catre stat (CAS, CASS, somaj etc) si intocmirea de exemplu a fisei de risc si examinarea angajatului de catre medicul de medicina a muncii si instruirea acestuia pe linie de NPM si PSI, toate acestea reprezentand cheltuieli suplimentare cu personal specializat. Nu mai vorbesc de aberatia situatiei cand vorbim de o asociatie de proprietari cu 56 de aparatmente sau cu numai 28 de apartamente. Corect?!

3. Ingrijitorul (femeia de servici) cu ce tipo de contract ar putea fi angajat? Contract individual de munca?! Conventie civila de prestari servicii?!

Multumesc anticipat pentru orice informatie!
Asa facem si noi. Avem un ditamai dosarul cu conventii "aceleasi" civile. Distractie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila de prestari servicii eugarizan eugarizan Buna ziua Asa cum reiese si din titlu , intrebarea este scurta si la obiect : - Cum si cand un administrator poate fi angajat ( daca se poate ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)