OvidiuDanut a scris:
Se va retine existenta concursului cu conexitate etiologica daca:
a. una dintre infractiuni este comisa in minorat pentru savarsirea altei infractiuni in majorat
b. o infractiune de rezultat este comisa pentru a inlesni savarsirea unei infractiuni de pericol
c.o infractiune nu poate fi comisa fara comiterea celeilalte.
b?
a_diaconu a scris:
OvidiuDanut a scris:
a. una dintre infractiuni este comisa in minorat pentru savarsirea altei infractiuni in majorat
b. o infractiune de rezultat este comisa pentru a inlesni savarsirea unei infractiuni de pericol
b?
Udroiu da raspuns ab.....Cred ca si asta e gresita. Eu mai degraba as mai zice in loc de a si c pentru ca infractiunea scop nu poate fi savarsita fara infractiunea mijloc....
OvidiuDanut a scris:
a_diaconu a scris:
OvidiuDanut a scris:
b?
Udroiu da raspuns ab.....Cred ca si asta e gresita. Eu mai degraba as mai zice in loc de a si c pentru ca infractiunea scop nu poate fi savarsita fara infractiunea mijloc....
A si C nu sunt pentru ca poate fi vb despre conex consecv in ambele cazuri.
edit: de fapt s-ar putea s-aiba dreptate cu A. eu m am gandit ca fac ceva la 14 si la 18 ascund, dar nu e bine, ca dupa cum e formulata, e vorba despre inlesnire, nu ascundere. o fac la 14 ca sa inlesnesc la 18. nu o poti face pe prima ca sa o ascunzi pe a doua. cred ca intelegeti ce zic, ci invers. pe a doua ca sa o ascunzi pe prima. are dreptate. e si A.
Se va retine existenta concursului cu conexitate consecventionala:
a. daca o infractiune este comisa in vederea ascunderii altei infractiuni care urmeaza sa fie comisa
b. intre o infravtiune de furt si una de tainuire
c. daca o infractiune este comisa pentru ascunderea altei infractiuni comise anterior.