avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Nicoleeta a scris:

catalin1980 a scris:

Nicoleeta a scris:

catalin1980 a scris:

Pedepsele accesorii nu se pot da in lipsa pedepselor complementare.Dar banuiesc ca se pot da doar pedepse complementare,fara sa fie necesara si aplicarea pedepselor accesorii.Asa nu?

in principiu, da. e o chestie nasoala aici. faptul ca la detentiune pe viata poti da accesorii, nu si complementare. ori, tu zici bine ce zici, accesoriiile urmeaza complementarele. si daca regula e asta, ar insemna ca nu poti da accesorii la detentiune, ca nu poti da nici complementare. cred ca e o exceptie aici. bine, ar fi si aiurea sa dai complementare la detentiune pe viata, ca n ar avea aplicabilitate (in ideea in care s-ar executa integral si n ar fi acordata liberare cond). dar regula aia e.
dar da, poti da complementare fara accesorii.

Asa o vad si eu.Ms Nicoleta
Cum digeri NCP,NCPP?

penalul mai merge, cu procedura am probleme, pentru ca inca nu mi pot scoate din cap tot ce stiam. si o stiam cel mai bine dintre toate.

I know....i know .. :P
Nicoleeta a scris:

iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

iuli_c a scris:

impiedicarea producerii rezultatului faptei penale,in conceptia NCP

a.este posibila atat in cazul infractiunilor formale ,cat si in cazul infr materiale
b.produce efecte numai dc a avut loc inainte de descoperirea faptei de catre organele de up sau de catre alte persoane
c.este o cauza de nepedepsire a tentativei idonee

b,c

barem bc

era dat un ex pt A- scrisoarea de amenintare ridicata de faptuitor din cutia postala a pers vat inainte ca aceasta sa o citeasca....:-/ dc admitem ca ex asta e bun var A e buna,nu ?

pai amenintarea e infractiune de pericol. care rezultat impiedicat?

Iuli a punctat bine aici.Chiar daca avem infr de rezultat si infractiuni de pericol,nu inseamna ca infractiunile de pericol nu au un rezultat.Diferenta o face ca infr materiale au un rezultat material.
Iuli daca asta este singurul exemplu cu amenintarea, se elimina repede.Impiedicarea producerii rezultatului este o cauza de nepedepsire a tentativei.Exemplul de mai sus este o tentativa la amenintare care nu este incriminata.Nu mai putem vorbi de o cauza de nepedepsire a impiedicarii producerii rezultatului.In concluzie impiedicarea producerii rezultatului e posibil doar la infr de rezultat materiale.
Nicoleeta a scris:

iuli_c a scris:

fapta inculpatului de a aplica victimei ,in varsta de 2 ani ,mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului ,pt a o impiedica sa mai tipe ,ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei ,reprezinta

a.infr de omor
b.infr de omor calificat
c.infr de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte

b

barem a

nu mai avem uciderea unei pers in imposibilitate de a se apara,doar circumstanta agravanta
iuli_c a scris:

Nicoleeta a scris:

iuli_c a scris:

fapta inculpatului de a aplica victimei ,in varsta de 2 ani ,mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului ,pt a o impiedica sa mai tipe ,ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei ,reprezinta

a.infr de omor
b.infr de omor calificat
c.infr de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte

b

barem a

nu mai avem uciderea unei pers in imposibilitate de a se apara,doar circumstanta agravanta

pai nici nu m am gandit la asta, ci la cruzimi.
x ,suparat ca vecinul sau y refuza sa-i permita accesul la fantana din curtea acestuia ,a luat hotararea sa ii ucida cainii pt a putea patrunde in curte .in acest sens ,x a strans informatii despre ora la care y pleaca la serviciu.dupa mai multe zile ,a patruns in curtea lui y cu un spray paralizant si o pusca de vanatoare pt a ucide cainii.acolo s-a intalnit cu y ,care i-a cerut socoteala .nervos ,x i-a pulverizat acestuia spray-ul paralizant in fata ,dupa care l-a impuscat ,y decedand .in acest caz ,este corecta solutia prin care

a.x a fost condamnat ,printre altele ,pt infr de omor calificat sav cu premeditare
b.x a fost condamnat ,printre altele ,pt infr de omor calificat pt a inlesni sau ascunde sav altei infractiuni
c.x a fost condamnat ,printre altele ,pt infr de violare de dom

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)