catalin1980 a scris:
Nicoleeta a scris:
catalin1980 a scris:
Termenul de succesor cu titlu particular poate fi folosit in sens restrans cand se refera la mostenitori,sau in sens larg -de exemplu cumparatorul unui apartament este succesor cu titlu particular.
In conditiile astea sa zicem ca A vinde lui B un apartament si B vinde mai departe lui C
A in conditii normale raspunde ptr evictiune atat fata de B cat si fata de C.
In speta B este succesor cu titlu particular(am spus mai sus cum e cu succesorii cu titlu particular).Daca B a cunoscut cauza evictiunii se prezuma ca a acceptat riscul,iar A(vanzatorul) nu mai raspunde ptr evictiune.Ramane B(succesorul cu titlu particular al vanzatorului)care raspunde in cazul in care C este evins.Deci nu e A
Complicat civilul :))
nu sunt de acord. eu stiu clasificarea de succesor cu tp \"intre vii\" si mortis causa. doar ca tu aici te referi la dobanditorii subsecventi, asa cum ii numeste si codul si cum nu cred ca s-a referit grila. atunci, da mi un exemplu de cum ar fi trebuit sa sune grila ca sa se refere la succesori ai mostenirii si mai mult, de unde stii tu la ce s a referit grila, ca nu ti distinge.
Fa-ma sa mi dau seama daca am priceput.
Tu consideri ca un un cumparator fara gradul de rudenie cu vanzatorul,nu poate avea calitatea de succesor cu titlu particular?
ba da, intr un sens larg, ala de care ziceai si tu, ala de care ziceam si eu, intre vii. dar, problema este ca in materia vanzarii nu avem succesor cu titlu particular, nu ca nu ar exista deloc, exista, dar il cheama dobanditor (succesiv), nu c-as vrea eu, ci pt c-asa ii zice si codul. d-aia ma indoiesc ca grila nu se refera la succesorul cu tp din materia mostenirii, ci la o operatiune intre vii, asa cum ai vazut-o tu.
d-aia te am si intrebat, cum ar fi trebuit sa fie formulata ca sa ne dam seama ca succesorul cu titlu particular ar fi mostenitorul vanzatorului? adica e trasa de par.