iuli_c a scris:
catalin1980 a scris:
iuli_c a scris:
in materia contractului de v-c
a.se instituie interdictia absoluta pt judecatori in a cumpara dr litigioase de competenta instantei din circumscriptia unde acestia isi desfasoara activitatea ,chiar si atunci cand cumpararea s-a realizat exclusiv pt apararea drepturilor unei persoane care stapaneste un bun in legatura cu care exista un litigiu
b.bunurile se pot vinde in mod liber ,cu exceptia cazului in care prin testament s-a instituit o interdictie de vanzare
c.cumparatorul poate solicita reducerea pretului in cazul in care bunul se realizeaza numai partial
C
barem bc
eu pt b ma gandeam la clauza de inalienabilitate
La asta m-am gandit si eu.insa art 627(5) ncc-clauza de inalienabilitate nu poate opri transmiterea bunului pe calea succesiunii.Deci nu e B.e doar C.corect?
iuli_c a scris:
catalin1980 a scris:
iuli_c a scris:
nerespectarea dreptului de preemptiune
a.se sanctioneaza cu nulitatea relativa a contractului de v-c ,atunci cand este invocata de vanzator
b.nu mai poate fi sanctionata daca au trecut 3 ani de la data incheierii contractului de v-c
c.constituie o cauza de nulitate relativa a contractului incheiat cu tertul
Dupa mine n as lua niciuna aici
A-vanzatorul nu poate invoca nulitatea relativa
B-termenul de prescriptie poate fi suspendat,deci chiar daca termenul de prescriptie ar fi de 3 ani,poate interveni suspendarea si sa sara de 3 ani efectiv
Edit:
C contractul incheiat cu tertul e valabil sub conditie suspensiva
Cred ca autorul s a oprit la B desi pe principiul de mai sus nu prea are cum sa fie
Deci hai sa zic B ca sa fie ceva
barem bc
grilele sunt din raducan 2014
Ce tampenie.pai contractul cu tertul e valabil sub conditie suspensiva.Daca preemptorul isi exercita dreptul de preeptiune,dreptul tertul se desfiinteaza.Nu e cauza de nulitate relativa
ceeeee,ca nu pot rezista acolo,am intrat azi de curiozitate...o tevatura,cred ca daca te apuci sa faci grile cu aia nu iei examenul niciodata