avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
iuli_c a scris:

cauza ilicita sau imorala atrage

a.anularea contractului,cu exceptia situatiei in care contractul a fost gresit calificat si poate produce alte efecte juridice
b.nulitatea absoluta a contractului daca este comuna
c.nulitatea absoluta a contractului ,chiar daca cealalta parte nu a cunoscut-o (cauza ilicita/imorala) si nici nu trebuia sa o cunoasca

Cred ca doar a. Cred.
nu-s sigura la niciuna, de fapt.
Nicoleeta a scris:

catalin1980 a scris:

madalinaflo a scris:

amanarea aplicarii pedepsei nu se poate dispune niciodata cu privire la:
a.o pedeapsa principala pe langa care s-a stabilit pedeapsa complementara a degradarii militare
b.pedeapsa amenzii pt care s-a dispus executarea prin munca nerenumerata in folosul comunitatii
c.o pers care a mai fost anterior condamnata pt o infractiune din culpa

B

raspund aici de ce B, ca sa nu se ocupe o pagina.
pai, se stabileste o ped la amenda care nu poate fi executata din cauza ca n are cascaval si isi manifesta acordul de a presta munci. amenda poate fi amanata, daca e stabilita ca unica pedeapsa, deci se poate amana. faptul ca e munca in folosul comunitatii, nu o transforma in alta pedeapsa, ea ramane amenda, doar modalitatea de-a o executa e alta, deci se poate amana.

Pai Nicoleta,grila spune ca NU se poate amana NICIODATA.Nu ca SE POATE.deci? Raspunsul era AB si nu doar A.Deci?
iuli_c a scris:

catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

in materia contractului de v-c

a.se instituie interdictia absoluta pt judecatori in a cumpara dr litigioase de competenta instantei din circumscriptia unde acestia isi desfasoara activitatea ,chiar si atunci cand cumpararea s-a realizat exclusiv pt apararea drepturilor unei persoane care stapaneste un bun in legatura cu care exista un litigiu
b.bunurile se pot vinde in mod liber ,cu exceptia cazului in care prin testament s-a instituit o interdictie de vanzare
c.cumparatorul poate solicita reducerea pretului in cazul in care bunul se realizeaza numai partial

C

barem bc

eu pt b ma gandeam la clauza de inalienabilitate

La asta m-am gandit si eu.insa art 627(5) ncc-clauza de inalienabilitate nu poate opri transmiterea bunului pe calea succesiunii.Deci nu e B.e doar C.corect?

probabil trebuia focusat doar din perspectiva vanzarii....
dc legatarul primeste un bun prin testament si tot acolo era prevazut ca nu are voie sa-l vanda in urmatorii 10 ani trebuie sa respecte dorinta testatorului,iar dc legatarul decedeaza in urmatorii 5 bunul se transmite mai departe catre mostenitori,doar vanzarea e interzisa.......

Am scris pe pagina acolo ca mi am dat seama apoi dc este si B.Prin testament(mostenire testamentara) functioneaza clauza de inalienabilitate.La mostenirea legala nu functioneaza).NU cred ca trebuie complicat......Eu am mereu dubii in privinta autorului astuia,dar aici are dreptate
iuli_c a scris:

nerespectarea dreptului de preemptiune

a.se sanctioneaza cu nulitatea relativa a contractului de v-c ,atunci cand este invocata de vanzator
b.nu mai poate fi sanctionata daca au trecut 3 ani de la data incheierii contractului de v-c
c.constituie o cauza de nulitate relativa a contractului incheiat cu tertul

Dupa mine n as lua niciuna aici

A-vanzatorul nu poate invoca nulitatea relativa
B-termenul de prescriptie poate fi suspendat,deci chiar daca termenul de prescriptie ar fi de 3 ani,poate interveni suspendarea si sa sara de 3 ani efectiv
Edit:
C contractul incheiat cu tertul e valabil sub conditie suspensiva
Cred ca autorul s a oprit la B desi pe principiul de mai sus nu prea are cum sa fie
Deci hai sa zic B ca sa fie ceva

barem bc
grilele sunt din raducan 2014

Ce tampenie.pai contractul cu tertul e valabil sub conditie suspensiva.Daca preemptorul isi exercita dreptul de preeptiune,dreptul tertul se desfiinteaza.Nu e cauza de nulitate relativa

1733 efectele exercitarii preemtiunii
al 1........,,acest din urma contract se desfiinteaza,,/ desfiintarea asta nu se produce de la sine,ci prin intermediul institutiei nulitatii,cum interesul e privat deducem ca e vorba de nulitate relativa

Cauza desfiintarii retroactive a unui contract nu este numai nulitatea.Contractul este afectat de o conditie suspensiva,ia in momentul in care conditia suspensiva nu s a realizat,contractul se desfiinteaza retroactiv.
catalin1980 a scris:

Nicoleeta a scris:

catalin1980 a scris:

madalinaflo a scris:

amanarea aplicarii pedepsei nu se poate dispune niciodata cu privire la:
a.o pedeapsa principala pe langa care s-a stabilit pedeapsa complementara a degradarii militare
b.pedeapsa amenzii pt care s-a dispus executarea prin munca nerenumerata in folosul comunitatii
c.o pers care a mai fost anterior condamnata pt o infractiune din culpa

B

raspund aici de ce B, ca sa nu se ocupe o pagina.
pai, se stabileste o ped la amenda care nu poate fi executata din cauza ca n are cascaval si isi manifesta acordul de a presta munci. amenda poate fi amanata, daca e stabilita ca unica pedeapsa, deci se poate amana. faptul ca e munca in folosul comunitatii, nu o transforma in alta pedeapsa, ea ramane amenda, doar modalitatea de-a o executa e alta, deci se poate amana.

Pai Nicoleta,grila spune ca NU se poate amana NICIODATA.Nu ca SE POATE.deci? Raspunsul era AB si nu doar A.Deci?

a, am citit o complet aiurea. chiar nu i gasesc explicatia..
pentru ca eu chiar o vad ca pe o modalitate de executare, nu se amana munca in folosul, se amana amenda, care se executa in forma aia, nu cea de baza. mai zice si udroiu la un moment dat chestia asta, ca nu se inlocuieste pedeasa, si forma de executare.
tu pe ce considerent ai luat b? poate ma luminez si eu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Nicoleeta, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)