deci tu daca i stabilesti amenda si vrei sa o amani, cum pedeapsa aia amanata nu se va mai executa niciodata (in caz ca nu se revoca, anuleaza), ce te intereseaza daca ar fi sau nu in imposibilitate de plata, in caz ca s ar revoca sau anula?
amenda se amana, tu l condamni ab initio la munca? dar nici macar nu e o condamnare, e impropriu spus, e pur si simplu o forma de executare.
catalin1980 a scris:
Nico,tocmai ca l-a condamnat la pedeapsa amenzii,a vazut ca nu are omu cu ce sa plateasca ,si l-a pus la munca.Ce sa mai amani?S-a trecut la etapa executarii din moment ce condamnatul a fost verificat daca poate plati sau nu.Deci cum sa amani executarea?
atunci, inseamna ca nu doar i stabileste o pedeapsa, ci este condamnat la amenda, pe care trebuie sa o execute si din cauza ca e in imposibilitate obiectiva de plata, se va executa munca. dar rationamentul asta mi se pare ca deja excede variantei B din grila. adica mie nu mi se pare ca rezulta asta si nu e normal sa aduci conditii suplimentare ca sa iasa un raspuns corect sau incorect, in functie de cum e dat de autor.
si da, daca e condamnat, atunci nu mai vorbim despre amanare.
"b.pedeapsa amenzii pt care s-a dispus executarea prin munca nerenumerata in folosul comunitatii" - nu zice ca e stabilita/ca e condamnat
Nicoleeta a scris:
catalin1980 a scris:
Nico,tocmai ca l-a condamnat la pedeapsa amenzii,a vazut ca nu are omu cu ce sa plateasca ,si l-a pus la munca.Ce sa mai amani?S-a trecut la etapa executarii din moment ce condamnatul a fost verificat daca poate plati sau nu.Deci cum sa amani executarea?
atunci, inseamna ca nu doar i stabileste o pedeapsa, ci este condamnat la amenda, pe care trebuie sa o execute si din cauza ca e in imposibilitate obiectiva de plata, se va executa munca. dar rationamentul asta mi se pare ca deja excede variantei B din grila. adica mie nu mi se pare ca rezulta asta si nu e normal sa aduci conditii suplimentare ca sa iasa un raspuns corect sau incorect, in functie de cum e dat de autor.
si da, daca e condamnat, atunci nu mai vorbim despre amanare.
"b.pedeapsa amenzii pt care s-a dispus executarea prin munca nerenumerata in folosul comunitatii" - nu zice ca e stabilita/ca e condamnat
Nico amenda nu trebuie platita in prima zi de condamnare.E clar ca el a stat mult si bine pana sa plateasca amenda deci el a fost CONDAMNAT.
nu este nicio conditie suplimentara adusa,fata de grila.
Mi-ai luat toata energia pe ziua de azi :))