Multumesc pt lamuriri Equilibrium =D>
Mai am o durere de cap, iaca:
Creditorul a carui obligatie nu este executata de debitor:
a. are dreptul sa solicite reducerea obligatiei sale corelative chiar daca debitorul nu a fost pus anterior in intarziere;
b. are dreptul sa solicite rezolutiunea sau rezilierea contractului chiar daca dupa data introducerii actiunii debitorul isi indeplineste obligatia intr-un termen rezonabil, dar numai daca anterior acesta a fost pus in intarziere;
c. are dreptul sa suspende exectuarea propriei obligatii, dar numai dupa expirarea termenului de executare acordat debitorului prin notificarea de punere in intarziere.
Tudor1982 a scris:
Multumesc pt lamuriri Equilibrium =D>
Mai am o durere de cap, iaca:
Creditorul a carui obligatie nu este executata de debitor:
a. are dreptul sa solicite reducerea obligatiei sale corelative chiar daca debitorul nu a fost pus anterior in intarziere;
b. are dreptul sa solicite rezolutiunea sau rezilierea contractului chiar daca dupa data introducerii actiunii debitorul isi indeplineste obligatia intr-un termen rezonabil, dar numai daca anterior acesta a fost pus in intarziere;
c. are dreptul sa suspende exectuarea propriei obligatii, dar numai dupa expirarea termenului de executare acordat debitorului prin notificarea de punere in intarziere.
b) zic eu.
incompatibilitatea absoluta in care se afla judecatorul care judeca in prima instanta (procedura civila)
a.poate fi invocata doar prin intermediul cererii de recuzare/abtinere si numai in prima instanta pana la inchiderea dezbaterilor asupra fondului
b.poate fi invocata si pe calea apelului,chiar daca nu s-a invocat in fata primei instante
c.poate fi invocata pt prima data in recurs ,chiar daca nu a fost invocata in fata primei instante sau in fata instantei de apel