Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
a.are ca efect stingerea actiunii civile promovate de pers vatamata in procesul penal
b.are ca efect stingerea actiunii civile promovate de unitatea spitaliceasca in procesul penal ,cu privire la cheltuielile ocazionate de internarea victimei infractiunii
c.are ca efect lasarea nesolutionata a actiunii civile promovate de unitatea spitaliceasca in procesul penal ,cu privire la cheltuielile ocazionate de internarea victimei infractiunii
a.poate adiministra din nou probele din cursul primei judecati
b.nu poate adiministra din nou probele care au fost administrate cu ocazia primei judecati
c.dispune acordarea din of de despagubiri ,cand gaseste cererea intemeiata si constata ca pers condamnata a executat o parte din pedeapsa inchisorii aplicata ,in regim de detentie
Imi cer scuze ca intervin cu procedura civila dar am o mare nelamurire in legatura cu modificarea art 139 al.4 ncpc referitor la conexitate. Zice asa \" cand una dintre cereri este de competenta exclusiva a unei instante , conexarea se face la acea instanta. Dispozitiile art. 99 al 2 sunt aplicabile\" . Problema e urmatoarea : in situatia in care instantele pe rolul carora se afla cauzele in stare de conexitate sunt de grad diferit (judecatorie si tribunal ) iar instanta inferioara are competenta teritoriala exclusiva , legea de modificare spune ca art 99 al 2 e aplicabil deci instanta care va solutiona cauzele reunite va fi instanta mai mare in grad conform art 99 al 2 (care ramane aplicabil), incalcandu se chiar competenta teritoriala exclusiva. In cartea recent aparuta a d lui prof. Boroi se arata ca daca instantele au competenta teritoriala exclusiva conexarea nu poate avea loc. Dar acelasi autor in analiza modificarilor aparute din prefata codului actualizat, a exprimat si prima opinie, care e diferita. Desigur cartile au fost scoase in colaborare dar problema mea ramane care opinie e buna sau ce imi scapa mie si nu percutez ?! Ma poate lamuri cineva?
a.numai la momentul ramanerii definitive
b.la data pronuntarii,in cazul incheierii prin care judecatorul de dr si lib dispune luarea fata de inculpat a masurii controlului judiciar
c.la data ramanerii definitive ,in cazul hotararilor pronuntate in materia amanarii executarii pedepsei cu inchisoarea
Admitere inm 2016
Deacon
Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)