avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Nu mai e valabil ce zicea in prima editie...noua procedura civila schimba treaba. Uite ce zice in editia 2 din 2013, pag. 47:

In prima editie a acestei lucrari, am aratat ca in cazul constructiilor edificate la o data la care legea nu pretindea autorizatia de construire, daca nu se obtine certificatul de atestare fiscala, proprietarul terenului, in masura in care a realizat constructia, ar avea deschisa calea unei actiuni in constatarea dr. de propr. privata asupra constructiei, deci a unei actiuni prin care sa valorifice dispoz art 577, actiune care ar urma sa se solutioneze potrivit procedurii necontencioase, deoarece prin intermediul ei nu se urmareste stabilirea unui drept potrivnic fata de alta pers. Mai mult, am apreciat ca ar fi deschisa calea actiunii in constatarea dr. de proprietate si proprietarului care a realizat constructia in lipsa unei autorizatii.
Ambele solutii trebuie insa reconsiderate, tinand cont si de imprejurarea ca, spre deosebire de reglementarea procesuala anterioara, art. 35 cpc prevede inadmisibilitatea actiunii in constatare daca partea poate cere realizarea dreptului pe orice cale prevazuta de lege, deci nu numai pe calea actiunii in realizare.

Apoi, in cartea de procedura la pag 51 nota de subsol 4 zice asa: "Actiunea in constatare, judecandu-se dupa regulile aplicabile procedurii contencioase, este necesara printre altele, existenta unui parat. Pt. un caz de exceptie, care nu mai este de actualitate, a se vedea Boroi, Anghelescu, Nazat, dr reale editia a 2-a pag. 47."

Deci regula e ca actiunile in constatare se judeca in proc. contencioasa. Exista mai demult o exceptie, care apare in grila lui iuli, dar ea nu mai este de actualitate.

Bre, uite cum ma puneti voi pe mine la treaba....#-o Mai updatati-va si voi, numa' de pe vechituri cititi:hammer: Apropr de asta, vad ca MU se apuca de scos noi editii...la drept penal general noua editie are 150 de pagini in plus...ma dispera, parca nu putea sa scoata din prima niste carti decente, numai la profitul lui se gandesteX-(
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Nofacenoname0, utilizator
Pai ce sa facem Nono? Sa cumparam editii noi la nesfarsit.......Spune mi si mie te rog,sunt modificari multe?Poti ajuta cititorul,urmând sfatul colegului de mai sus :)
Am observat ca se scot editii noi de Udroiu.Oricum este nevoie de ceva completari.
Multumesc ptr mesaj
Nu stiu Catalin, ca eu am cumparat direct a doua editie...oricum e cam varza, nu prea m-a lamurit...ma tenteaza sa iau a doua editie din Birsan la reale..
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Nofacenoname0, utilizator
mersi nofacenoname pt precizari:)
spre deosebire de ascendentii privilegiati,ascendentii ordinari

a.nu sunt obligati la raportul donatiilor
b.sunt mostenitori rezervatari
c.nu sunt mostenitori sezinari

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)