avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea in caz de divort cu minori
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea in caz de divort cu minori

buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca prin mediere se poate renunta la divortul in instanta ,si daca este valabila medierea.tin sa mentionez ca avem casa noastra ,desi locuim cu socrii in aceiasi curte,
Dacă plecați de acasă cu copiii nu vă veți pierde dreptul de proprietate.
Prin mediere puteți face orice înțelegere care nu contravine lgii, ordinii publice și bunelor moravuri.Mediatorul va ști ce fel de clauze pot fi inserate în acordul de mediere și ce fel de clauze nu vor putea fi în acord.
Cât privește înțelegerea cu privire la toate aspectele, respectiv, desfacerea căsătoriei, custodia minorilor, plan parental ( pentru legături personale cu minorii ) , pensie de întreținere a minorilor, partsjul bunurilor comune, mediatorul vă va asista și vă va ghida pentru a se ajunge la cea mai bună înțelegere, reciproc convenabilă și care să fie în conformitate cu interesele și nevoile fiecrui soț, iar cu precădere, care să țină cont de interesul superior al minorilor, principiu de care mediatorul va ține seama în mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul ambilor parti ContSters216223 ContSters216223 Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot divorta la starea civila(la notar nu imi permit), dar avem 2 copii minori,suntem de acord amandoi,nu avem nimic de ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare: Pentru un divort din culpa comuna -nu ne mai intelegem si fiecare a ajuns intr-un moment in care vrea altceva.Avem 2 copii ... (vezi toată discuția)