avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul de munca

Buna ziua.
Am o problema legata de o firma de patiserie.Am lucrat ca proba agent vanzare intre 23.11.2013 si 28.11.2013, 6 zile fara CM si 29.11.2013 - 05.12.2013, 8 zile cu CM.Pe data de 4.12.2013 m-au pus sa scriu o cerere precum sunt platit la zi,motivand verbal ca nu mai are nevoie de mine intru cat merge prost vanzarile, lucru neadevarat ,promitandu-mi ca o sa ma cheme cand are nevoie , ceea ce nu sa intamplat.
Ce vreau sa mentionez pana in data de 21.11.2013 am facut analize pt. o alta firma (de topit aluminiu) fara sa semnez CM.Intre timp am fost contactat telefonic de o firma de patiserie unde am si fost angajat,spunandule sa nu ma incurce pe timp de iarna,mai ales ca avem aproape un loc de munca.
Ce ma sfatuiti sa fac, as putea da in judecata firma de patiserie pt. daune morale , sau ce demersuri sa fac ,lasandu-ma fara un loc de munca pana in prezent, tinand cont ca fima de topit aluminiu nu a vrut sa auda de mine.

Va multumesc mult pt. atentia pe care o acordati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 28 Ianuarie 2015
In motivarea cererii , contestatarul a aratat ca a fost angajatul sociatatii intimate pana la data de 5.12.2013 , cand a fost pacalit sa semneze o cerere de demisie spunanduse ca patiseria merge prost ..
In drept s-au invocate disp.art.283 lit.a C.m. in dovedirea cererii , contestatarul a solicitat incuviintarea probei cu inscrisurii,martori,interogatoriu si expertiza.intimata citata prin publicitate, nu a formulat intampinarein cauza .
Contestatarul a fost angajatul sociatati in baza deciziei contestata nr.106/29.04.2011 , s-a dispus incetarea cim al acestuia in temeiul legal art.55 lit.b C.mincepand cu data de 01.05.0211
La dosar a fost depusa cererea nr.272/4.12.2013 formulata de reclamant , pe care nu o contesta,si prin aceasta solicita incetarea contractului de munca incepand cu data de 5.12.2013 , cerere aprobata de intimate.
Din declaratiile martorilor audiati in cauza , instant retine ca fata de contestator nu s-au execitat niciu fel de manopere frauduloase de natura a-I vicia consimtsmantul.
Potrivit art.1206 alin 1 NC.cin., consimtamantul este viciat cand este dat din eroare,surprins prin dol sau smuls prin violenta.
In speta se invoca dolul ca viciu de cosimtamant,viciu care art.1214 NC.civ exista atunci cand partea s-a aflat intr-o eroare provocata de manoperele frauduloase ale celeilalte parti ori cand acesta din urma a omis , in mod fraudulos, s ail informeze pe contractant asupra unor imprejurari pe care se cuvenea sa le destainuie.
In cauza probatoriu nu a confirmat realitatea celor invocatede reclamant , dat fiind ca dolul nu se presupune asfel cum arata la art.1214 alin 4 NC.civ
In cosecinta , nu sunt respectate conditiile de existent ale dolului-viciu de consimtamant prev.de art 1214NC .civ , iar manifestarea de vointa a reclamantului in sensul incetarii raporturile de munca este valabil exprimat.pentru acestea considerente ,instanta respinge contestatia ,inclusive cererile accesorii,ca neitemeiata
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
codrutz2007, utilizator
Prin cererea inregistrata la data de 18.02.2014 impotriva deciziei 273 din 5.12.2013 emisa de intimate ,solicitand ca prin hotarare jud. Ce se va pronunta anularea deciziei, cu obligarea intimate la reintegrarea sa pe postul detinut anterior concedierii precum si plata unei desp[agubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate pana la reintegrarea efectiva

Am si indicatori de bilant ale firmei de la anaf ca le-a mers bine si nu prost ,mai mult decat atat au fost si premiati cu diploma locul 2 in 2013 , deci au pacalit si instanta !!!
codrutz2007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar martorii au declarat contra dvs.

Cam greu de schimbat hotararea in apel, atat timp cat din probatoriul administrativ nu a reiesit vicoerea consimtamantului dvs.
martori au declarat impotriva mea doar lucreaza acolo ,nu au adus nimic sa confirme ca a mers prost pariseria . Sa inteleg ca sunt sanse mici .
codrutz2007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era vorba si despre faptul ca v-au pacalit sa semnati acea cerere.

Alte discuții în legătură

Decizia incetare suspendare cim soucadan soucadan Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie tribunal madalinastefania madalinastefania buna.seara.va rog daca imi puteti spune cum se face o reclamatie la tribunal!trebuie sa dau in judecata angajatorul deoarece nu vrea sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la cerere Herra_ Herra_ Am intocmit o decizie de incetare CIM (LA CERERE). Comunicarea in REVISAL se incadreaza in termen \\\\"la data luarii la cunostinta a evenimentului care a ... (vezi toată discuția)