Buna ziua.
Am o problema legata de o firma de patiserie.Am lucrat ca proba agent vanzare intre 23.11.2013 si 28.11.2013, 6 zile fara CM si 29.11.2013 - 05.12.2013, 8 zile cu CM.Pe data de 4.12.2013 m-au pus sa scriu o cerere precum sunt platit la zi,motivand verbal ca nu mai are nevoie de mine intru cat merge prost vanzarile, lucru neadevarat ,promitandu-mi ca o sa ma cheme cand are nevoie , ceea ce nu sa intamplat.
Ce vreau sa mentionez pana in data de 21.11.2013 am facut analize pt. o alta firma (de topit aluminiu) fara sa semnez CM.Intre timp am fost contactat telefonic de o firma de patiserie unde am si fost angajat,spunandule sa nu ma incurce pe timp de iarna,mai ales ca avem aproape un loc de munca.
Ce ma sfatuiti sa fac, as putea da in judecata firma de patiserie pt. daune morale , sau ce demersuri sa fac ,lasandu-ma fara un loc de munca pana in prezent, tinand cont ca fima de topit aluminiu nu a vrut sa auda de mine.
SI ACEASTA ESTE INTAMPINAREA LOR LA CONTESTATIA MEA.
MOTIVE :
Prin cererea de chemare in judecata reclamantul Codreanu Ion solicita anularea Deciziei de incetare a contractului de munca nr. 273 din 05.12.2013, precum si reintegrarea in functia detinuta cu plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale.
In motivarea capatului de cerere privitor la nulitatea absoluta a deciziei de incetare a contractului de munca se invoca o cauza de nulitate respectiv vicierea consimtamantului prin dol.
Actiunea formulata este vadit nefondata si solicitam respingerea acesteia.
Astfel numitul Codreanu Ion a fost angajat cu contract de munca la data de 28.11.2013 inregistrat in Registrul general de evidenta al salariatilor sub nr.249 din 29.11.2011 pe postul de agent vanzari.
La data de 04.12.2013 subsemnata Iordan Eleonora administrator al firmei am fost anuntata de catre salariatii din cadrul departamentului personal ca salariatul Codreanu Ion a depus la societate o cerere de incetare a activitatii incepand cu data de 05.12.2013.
Cererea de incetare a activitatii a fost inregistrata sub nr, 272/04.12.2013
Subsemnata Iordan am fost surprinsa de hotararea salariatului Codreanu de a inceta activitatea avand in vedere ca fusese angajat doar de cateva zile ,dar am fost de acord cu incetarea contractului de munca.
In aceste conditii a fost emisa Decizia nr. 273/05.12.2013 prin care in baza dispozitiilor art. 55 lit.b din Codul Muncii s-a decis incetarea prin acordul partilor contractului individual de munca intre Codreanu Ion si SC ALEX PANIROM SRL.
Temeiul de drept in baza caruia a fost emisa Decizia nr. 273/05.12.2013 este reprezentat de dispozitiile art.55 lit.b) Codul Muncii
Cu alte cuvinte,libertatea contractuala da posibilitatea partilor ca prin acordul lor de vointa,acord care a stat la baza incheierii contractului,sa stea si la baza desfintarii unui contract.
In acest sens urmeaza sa observati ca initiativa incetarii contractului de munca a apartinut reclamantului Codreanu,initiativa manifestata expres prin solicitarea adresata in scris societatii de incetare a contractului de munca, stabilind data de incetare ca fiind 05.12.2013.
Am luat act de manifestare de vointa a reclamantului in ceea ce priveste incetarea raportului de munca si la randul sau societatea SC ALEX PANIROM SRL,prin administrator,a fost de acord cu incetarea contractului.
In aceste conditii contractul individual de munca a incetat prin acordul partilor.Ca o consecinta a manifestarii acordului de vointa a partilor a fost emisa Decizia nr.273/05.12.2013 care respecta vointa ambelor parti contractante.
Sustinerea reclamantului ca a existat o viciere a consimtamantului sau prin dol ca urmare a unei promisiuni din partea societatii sub aspectul incetarii contractului de munca si continuarea raporturilor sub forma unui contract de colaborare nu poate fi primita.
Societatea noastra desfasoara activitate de panificatie si are nevoie de salariati permanenti,drept pentru care a si fost incheiat cu reclamantul un contract de munca pe perioada nedeterminata , care sa asigure societatii un personal constant.
Subsemnata Iordan Eleonora in calitate de administrator nu am avut niciodata o discutie cu reclamantul in sensul celor afirmate de acesta.
Referitor la celelalte capete de cerere solicitam respingerea acestora ca nefondate.
Cu privire la solicitarea de achitare a unor despagubiri,aratam ca SC ALEX PANIROM SRL nu are nicio culpa in incetarea contractului de munca.
Initiativa incetarii raporturilor de munca a apartinut reclamantului,care si-a manifestat expres aceasta intentie,iar societatea noastra a fost de acord.
Nu poate fi vorba de o "concediere" atata timp cat incetarea raporturilor de munca s-a realizat prin acordul partilor temeiul de drept incident in cauza fiind art.55 lit.b) Codul Muncii .
De asemenea nu poate fi vorba de o reintegrare avand in vedere aceleasi considerente , avand in vedere modalitatea in care au incetat raporturile de munca.
Fata de aceste motive solicitam respingerea actiunii ca nefondata.
Solicitam: proba cu inscrisuri si proba cu martori:
1)Ghinea Ionica domiciliata in Pitesti , judetul Arges si
2)Ion Larisa domiciliata,judetul Arges
Cu parere de rau, va pot spune ca asa ceva nu se poate face pe Forum , cu toata bunavointa mea de a va ajuta in continuare, si nici in privat , intrucat nu sunt autorizat ca si profesie liberala.
Probabil ca, in scurt timp, voi expune cateva idei la ceea ce trebuie sa faceti in continuare.
Buna ziua,domnule user freeelis , va rog imi expuneti cateva idei la ceea ce trebuie sa fac in continuare. Pe data de 11.07 am primit intampinarea de la parata iar pe 21.07 trebuie sa depun intampinarea .Va multumesc din suflet.