avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul de munca

Buna ziua.
Am o problema legata de o firma de patiserie.Am lucrat ca proba agent vanzare intre 23.11.2013 si 28.11.2013, 6 zile fara CM si 29.11.2013 - 05.12.2013, 8 zile cu CM.Pe data de 4.12.2013 m-au pus sa scriu o cerere precum sunt platit la zi,motivand verbal ca nu mai are nevoie de mine intru cat merge prost vanzarile, lucru neadevarat ,promitandu-mi ca o sa ma cheme cand are nevoie , ceea ce nu sa intamplat.
Ce vreau sa mentionez pana in data de 21.11.2013 am facut analize pt. o alta firma (de topit aluminiu) fara sa semnez CM.Intre timp am fost contactat telefonic de o firma de patiserie unde am si fost angajat,spunandule sa nu ma incurce pe timp de iarna,mai ales ca avem aproape un loc de munca.
Ce ma sfatuiti sa fac, as putea da in judecata firma de patiserie pt. daune morale , sau ce demersuri sa fac ,lasandu-ma fara un loc de munca pana in prezent, tinand cont ca fima de topit aluminiu nu a vrut sa auda de mine.

Va multumesc mult pt. atentia pe care o acordati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 28 Ianuarie 2015

Buna dimineata, domnul user freeelis am depus ieri contestatia la tribunal ,si azi am intrat pe pagina lor imi apare contestatia, dar nu imi arata data cand incepe procesul! De ce !!!!! Multumesc mult.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
codrutz2007, utilizator
Aveti grioja ca o sa primiti un exemplar de pe intampinarea depusa de catre angajatorul dvs.
Dupa ce primesc acea intampinare de la angajator,se judeca procesul sau trebuie sa mai fac ceva demersuri! Va multumesc mult mult mult de tot.
Codul de procedura civila prevede :
Art. 201: Fixarea primului termen de judecata

(1)Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165.
(2)Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.
(3)In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.

(4)In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(5)In procesele urgente, termenele prevazute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecator in functie de circumstantele cauzei.
(6)In cazul in care paratul domiciliaza in strainatate, judecatorul va fixa un termen mai indelungat, rezonabil, in raport cu imprejurarile cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozitiilor art. 156.
Sunteti extraordinar de bun cu mine ,nici nu am cum sa ma revansez vreodata.Va dau si portalul Tribunalul Arges dosar 740 / 109 / 2014.

Alte discuții în legătură

Decizia incetare suspendare cim soucadan soucadan Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa ... (vezi toată discuția)
Reclamatie tribunal madalinastefania madalinastefania buna.seara.va rog daca imi puteti spune cum se face o reclamatie la tribunal!trebuie sa dau in judecata angajatorul deoarece nu vrea sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la cerere Herra_ Herra_ Am intocmit o decizie de incetare CIM (LA CERERE). Comunicarea in REVISAL se incadreaza in termen \\\\"la data luarii la cunostinta a evenimentului care a ... (vezi toată discuția)