Buna ziua.
Am o problema legata de o firma de patiserie.Am lucrat ca proba agent vanzare intre 23.11.2013 si 28.11.2013, 6 zile fara CM si 29.11.2013 - 05.12.2013, 8 zile cu CM.Pe data de 4.12.2013 m-au pus sa scriu o cerere precum sunt platit la zi,motivand verbal ca nu mai are nevoie de mine intru cat merge prost vanzarile, lucru neadevarat ,promitandu-mi ca o sa ma cheme cand are nevoie , ceea ce nu sa intamplat.
Ce vreau sa mentionez pana in data de 21.11.2013 am facut analize pt. o alta firma (de topit aluminiu) fara sa semnez CM.Intre timp am fost contactat telefonic de o firma de patiserie unde am si fost angajat,spunandule sa nu ma incurce pe timp de iarna,mai ales ca avem aproape un loc de munca.
Ce ma sfatuiti sa fac, as putea da in judecata firma de patiserie pt. daune morale , sau ce demersuri sa fac ,lasandu-ma fara un loc de munca pana in prezent, tinand cont ca fima de topit aluminiu nu a vrut sa auda de mine.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia: a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
In acest sens, depuneti o solicitare scrisa la angajator sa va elibereze decizia de incetare a c.i.m., pentru a se vedea cu ce articol v-a incetat c.i.m.
Va multumesc mult pt. raspuns, poate ma ajutati sa fac o solicitare scrisa va sunt recunoscator si apoi revin maine cu raspunsul de la firma .Va multumesc inca odata din suflet.
Subsemnatul ............, domiciliat .............., fost angajat al SC ............, in functia de ......... , avand in vedere prevederile art.8 alin.3 din HG 500/2011 coroborate cu art.34 alin.5 C.mun. si art.19 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002, va solicit :
- eliberarea unei copii de pe decizia de incetare a c.i.m.
- eliberararea adeverintei de vechime pentru perioada lucrata
- eliberarea adeverintei de somaj.
Data si Semnatura
Cererea o redactati in dublu exemplar din care unul trebuie sa va parvina dvs cu numar de inregsitrare sau cu semnatura angajatorului ca a primit un exemplar.
Buna ziua .Am revenit, hartiile erau pregatite sa mi le trimita prin posta (decizia nr.273 si adeverinta de salariat) , mi l-au desfacut conform art.55 lit.b din legea nr.53/2003 - Codul Muncii. Intrebarea mea este,mai pot sa fac ceva. Va multumesc .