avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz 20 zile lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz 20 zile lucratoare

Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe zi munca iar celelalte 4 ore este liber sa-si caute un loc de munca cum va fi aceasta persoana pontata de angajator ?
4 ore sau este obligatia angajatorului de a plati angajatul 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 14:50, 17 Aprilie 2009
Pana la finalul perioadei de preaviz trebuie sa va prezentati la serviciu timp de minim 4 ore pe zi, indiferent daca angajatorul va cheama sau nu. In pontaj veti aparea cu 8 ore pe zi si nu va vor fi afectate drepturile salariale si conxe (bonuri de masa, daca societatea acorda).
Pentru a elimina orice risc cu privire la o eventuala concediere disciplinara motivata de neprezentarea dumneavoastra la serviciu in perioada de preaviz, cel mai bine ar fi sa va prezentati in fiecare zi si sa stati/lucrati minim 4 ore.
In perioada de preaviz beneficiat de toate drepturile aferente unui salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz , program perioada preaviz evascu evascu Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau ... (vezi toată discuția)
Concediere, cate ore trebuie sa lucrez in preaviz? nicoletabr22 nicoletabr22 Buna, Am si eu o intrebare. Recent am primit decizia de concediere cu art 65. In decizie se mentioneaza "posibilitatea angajatului de a se prezenta la ... (vezi toată discuția)
Preaviz de concediere puncea puncea am fost invatat de o doamna de la ITM sa depun o cerere la serviciu prin care sa informez angajatorul ca voi lucra doar 4 ore pe zi in timpul preavizului ... (vezi toată discuția)