User yonut, intrebarea dumneavoastra se potriveste la acest topic precum nuca in perete.
Ziceti ca la 83 de ani vrea un nou certificat de nastere? Sigur de nastere?
Stimate "bpcs", cine l-a pus pe romanul care nu are cu ce sa-si plateasca creditul sa se imprumute?
saracia si nevoile si ...neamul! Astea il pune pe roman sa se imprumute de la banca. In plus, mergeti la o banca X si cereti un imprumut. Veti face ochii mari cat cepele cand veti auzi ce sfaturi deosebite veti primi, si cat de bine va vor invalui functionarii bancii incat sa nu observati ca veti semna un contract in care dobanda imprumutului solicitat este variabila si ca banca isi rezerva dreptul sa o modifice cand vor "muschii" ei. ce se intimpla dupa ce primiti acel imprumut pentru nevoi personale, cum de altfel fiecare al doilea roman il face? Bietul roman va trebui sa plateasca cu varf si indesat dobanzile care vor veni peste capul incat nu-i mai ramane nici dupa ce sa bea apa. Dobanzile vor creste intr-un an cat altele in 10 ani. Dobanzile vor ajunge sa depaseasca in scurt timp valoarea insasi a creditului, incat omul nu va mai scapa de datorie toata viata lui. Asta este excrocheria care este imputabila bancilor din Romania!
Din cate stiu eu legislatia din domeniu, toti imprumutatii sunt majori si vaccinati, deci au discernamant! Contractul de credit este sinalagmatic si are cel putin doua parti. It takes two for tango!=D>
V-ati pus problema oare ce-a facut cu banii imprumutati?
Daca ar trebui sa plangem de mila cuiva, dupa cum ati fi putut observa din mesajele din acest topic, ar trebui sa le plangem de mila imprumutatilor, pentru ca ei vor plati dobanzi mai mari:))
Lacomia bancilor e un subiect care ma distreaza teribil: bancile sunt comercianti, la fel ca oricare altii. Marfa lor sunt banii: cumpara mai ieftin si vand mai scump, la fel ca orice intermediar din mediul de afaceri. Ce sa zicem oare despre lacomia din afecerile cu petrol, despre bietii romani care platesc asa de scump pentru un un litru de benzina? Sau pentru un litru de lapte sau o scoala cat de cat buna?! Sau ah, despre apartamentele comuniste cumparate pe bani marunti, care au o valoare de inlocuire de 10.000-15.000 de euro dar pentru care cei care le-au cumparat de la stat in anili '90 cer acum ( in continuare) 100.000 de euro, sa fie rotund?;)
Totul costa si toate sunt afaceri, a vedea asta doar in cazul bancilor imi pare o viziune limitata de niste ochelari de cal datorati fie nestiintei fie lipsei de interes cu privire la subiect. Dezinformarea costa, se factureaza si se incaseaza in final .
Dar, o sa avem Coduri noi, nou-noute.:thumbup:
Brom a scris:
Din pacate Diana, acel proiect de desfiintare a executorilor bancari este foate avansat ca si proces de legiferare. Va fi cumplit atat pentru banci cat si pentru debitorii acestora. SI daca o banca va avea prea multe credite neperformante, si nu-si va putea finanta activitatea ulterioara din alte surse, nu vad prea bine situatia acelei banci. Si daca o banca are probleme, vor avea toti clientii ei, inclusiv cei ce nu au probleme financiare, pentru ca vor trebui sa ramburseze creditele in 3 luni de la intrarea acelei banci in insolventa. De aici, dupa principiul dominoului, economia va avea de suferit. De parca nu am avea si asa destule probleme. Interese financiare obscure primeaza inca o data interesului general. Cumplit!
hai sa le plangem de mila bancilor.... de parca acordarea creditelor neperformante nu are nici o legatura cu lacomia...iar la baza crizei sta sfantul duh...
executor bancar sau executor judecatoresc ?.. e egal pt romanul care nu are cu ce sa plateasca creditul din cauza ca a fost disponibilizat.... cica din cauza crizei.
elocventa dvs e demna de o cauza mai buna...
scuze pt off topic.