avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare registru incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare registru incasari si plati

Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate operatiiunile din extrasul de cont, adica toate inacasarile (intrari sume in cont) si platile (iesiri numerar si banca)? Nu stiu cum ar trebui sa completez atunci cand am facut retragere numerar ?
Bună ziua, din nou!
Cum se întregistrează în RJIP o factură (abonament internet) care conţine şi un sold anterior, care a fost deja plătit şi înregistrat la data plăţii?

Exemplu:
- factura 1/20.02.2014, în valoare de 10 lei, scadentă la 31.03, plătită la 31.03.
- pe 31.03 s-a înregistrat plata în RJIP
- factura 2/20.03.2014 are pe ea sold anterior 10 lei, valoare curentă 10 lei, total 20 de lei, scadentă la 30.04.2014.

Cum se înregistreaza factura 2?
Multumesc
Buna ziua!As dori sa stiu daca la inregistrarea cheltuielilor deductibile este obligatorie factura la utilitati sau este suficienta doar chitanta?Va intreb acest lucru deoarece la apa rece nu mi se aduce factura acasa.Merg la centrul de zona unde declar si achit consumul, iar factura este emisa de firma care are sediul in alta parte.
Pentru lumi1971:
Da. Va trebuie si factura sa o aveti la dosarul cu documentele contabile pe baza carora completati RJIP.
Multumesc!
Buna ziua! Aceasta situatie este valabila si pentru inregistrarea facturilor de la alti furnizori de servicii (internet, electricitate, telefonie etc.) In primul rand se inregistreaza facturile dupa plata lor, deci, veti avea si o chitanta sau un bon fiscal, daca plata se face in numerar sau extrasul de la banca pentru plata prin virament. Dupa plata, veti inregistra facturile cu sumele platite, si nu valoarea totala inscrisa, daca soldul precedent a fost deja achitat la factura precedenta. Pe acea factura notati ca s-a facut deja plata soldului precedent cu factura nr....
Apoi, pentru a avea o oglinda clara, este bine sa aveti fise de operatiuni diverse pentru fiecare furnizor de servicii regulate sau de la care achizitionati ceva in mod regulat. Astfel, puteti urmari luna de luna ce se intampla cu sumele achitate, pentru a nu va scapa ceva. Sper ca v-am fost de ajutor.

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor deductibile partial (pfa) si calculul venitului total Mickaela Mickaela Buna ziua, Ma poate informa cineva cum trebuie inregistrate in Registrul jurnal de incasari si plati ptr. PFA-uri cheltuielile deductibile partial (cum sunt ... (vezi toată discuția)