avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Judecatoria imi da program de vizita marti si joi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Judecatoria imi da program de vizita marti si joi intre 17-20 si alternativ sfarsitul de sapt, iar Tribunalul imi anuleaza

Am obtinut hotarare judecatoreasca in ordonanta presedintiala program de vizita minora, la domiciliul meu la sfarsitul de saptamana alternativ cu sotia mea si in fiecare marti si joi intre 17-20, sa o iau pe fiica mea de la gradinita si la ora 20 sa o duc la sotia mea acasa. Aceasta a facut apel si a cerut sa mi se anuleze dreptul de vizita in zilele de marti si joi si a castigat. Martea o duceam la balet o ora , practic o luam de la gradi o duceam la balet si apoi la maica-sa , ca nu mai era timp sa stam macar la masa. Eu am invatat-o sa merga pe bicicleta, eu exersez cu ea o limba straina, o duc la ski, o invat sa aiba atitudine sa fie socialbila, maica-sa ma deleaga pe mine sa inscriu copilul la scoala, nu o intereaza cat costa un flotanta la o scoala buna.
Oare cand vor incheia domnii judecatori cu vechile cutume de a da copii mamelor, oare chiar nu au ratiune , nu citesc si ei niste studii de specialitate mai noi?? S-a dovedit clar ca stabilirea unui drept de vizita cenzurat pentru tati are efecte negative pt dezvoltarea psihica a copilului!!!
Mama copilului nu mai poate de dragul acestuia dar vacanta il abandoneaza la maica-sa la tara.
RUSINE JUDECATORILOR IMPIEDICATI IN VECHILE CUTUME!!! TREZITI-VA !! NU MAI DA-TI COPII MAMELOR SI APOI DUPA CE OBTIN PENSIA ALIMENTARA NE TRIMIT NOUA COPII SA AVEM GRIJA DE EI!!
=D>
Cel mai recent răspuns: CS1976 , utilizator 09:14, 12 Mai 2014
Cel mai bine este sa incercati o conciliere cu mama pentru ca fata are nevoie de amandoi. Vedeti exact de ce nu vrea copila la ea, ce s-a intamplat, nu puteti permite fetei sa renunte la un parinte.
Dar da, in acest context va sfatuiesc si eu sa cereti domiciliul fetei la dumneavoastra. Pe de alta parte orice s-ar intampla trebuie sa sprijiniti mama in demersul ei de a-si apropia copila. Copilul trebuie sa aiba o relatie echilibrata cu amandoi.
Daca vin executorii judecatoresti iar dumneavostra mentionati ca nu va opuneti ca fata sa se duca la mama dar fara nu doreste sa plece nu au ce sa va faca sau cum sa va dea amenda. Asta e ceea ce stiu eu. Nu inseamna ca povestea se opreste aici. Mama poate cere consilierea fetei la un psiholog.
Stimate tatic: din proprie experienta, ca sunati la Protectia Copilului sau ma sunati pe mine, tot atat va foloseste, adica zero barat! Acolo sunt angajati de "calitatea" pe care o poate cumpara un salariu de 100 de lei, si ca orice functionar public iau spaga! La acest salariu mizer, spaga e accesibila aproape oricui, 100 de euro de exemplu e american dream!
Nu va inversunati pe dnii judecatori, ei nu sunt intepeniti in vechea lege sau tributari unei mentalitati retrograde, ei sunt doar incapabili sa inteleaga, sa le pese, ci chiar si mai simplu, sa puna mana sa citeasca dosarele!
Asa ca, revin: Identificati si enumerati la liniuta tot ce a "pierdut" copilul prin reducerea programului dvs de vizitare. Verificati programul de munca al mamei si ce interval de ore ii mai ramane sa se ocupe de copil. Verificati daca fetita mai merge la balet si cu ce frecventa. Vedeti cand a fost ultima oara pentru un control general la medicul de familie si daca nu a fost duceti-o dvs,. Demonstrati (cu speranta ca v-ar asculta eventual onorata instanta) implicarea si grija dvs. De pilda, platiti dvs un curs si rugati-o pe mama sa va permita sa duceti copilul. Incheiati ptr copil o asigurare medicala privata si/sau un fond de acumulare ptr studii. Implicati-va proprii parinti, daca sunt si daca au legaturi cu copilul. Solicitati o scrisoare de recomandare de la balet, de unde ati dus-o etc
Repet: concentrati-va pe dvs si copil. Daca va mai ramane timp, si onorata instanta nu spune: pe scurt, pe scurt (ca doar de aia e instanta de tutela), faceti si o antiteza eleganta intre dvs si mama in relatia cu copilul.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
proastasatului, utilizator
Multumesc pt raspunsuri.
ma bucur ca reusiti sa va vedeti fetita si ca reusiti sa aveti grija de ea, insa vreau sa trag un semnal de alarma: fetita NU vine cu parintele la care tine mai mult! fetita merge in locul care ii este familiar si in care se simte cel mai acasa. Parintii si-i iubeste la fel de mult, fac parte din ea si purtandu-va ca si cum va iubeste mai mult pe dvs nu faceti decat sa-i cauzati o ruptura in identitatea proprie - ganditi-va la binele copilei si nu la cum va simtiti dvs mai bine.
Nu faceti altceva decat ce fac alte sute de parinti care isi transforma copiii in trofee si spera ca atunci cand vor fi mari copiii vor judeca cine a fost cel mai bun parinte. Parentajul nu e un concurs ci o responsabilitate.
Un scop mai bun si realist ar fi sa sperati ca atunci cand va fi mare va avea o viata implinita si o familie stabila.

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)