avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dubla succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dubla succesiune

Un parinte a decedat acum 8 ani .Celalalt parinte nu a facut succesiunea la timp(pana in momentul actual) Exista 3 mostenitori(copii).Parintele in viata doreste sa faca act de v.c.catre cel care l-a ingrijit (si in continuare).Unul dintre ceilalti 2 frati nu are pretentii,celalalt fiind emigrant in Italia de cca.8-10 ani cu toata familia nu poate(sau nu vrea ) sa fie contactat.Care este procedura pt. rezolvarea acestei probleme? Va multumesc aprioric pt. ajutorul acordat.Cu stima. P.s. Fiecare din cei doi frati si-au primit partea de mostenire in timpul vietii tatalui(dar ,din pacate fara inscrisuri )
Cel mai recent răspuns: gheorghebosneag , utilizator 16:33, 24 Februarie 2014
Nu vrea (fratele) sa fie contactat.CUNOASTEM NR. LUI DE TEL.dar nu doreste sa vorbeasca cu noi .1) Fratele sotiei mele este plecat in Italia de 11 ani 2)In timpul vietii tatal a permis celor 2 baieti sa vanda cate un teren intravilan in comuna .Cei doi cumparatori au acte ''de mana''semnate(asa cum se proceda de obicei la tara)
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
gheorghebosneag, utilizator
Dupa cum vedeti, intrebarile sunt multe si raspunsurile putine. Trebuie vazute chitantele de mana, trebuie vazuta situatia etc. Nu inteleg ce inseamna ca le-a permis... cine a incasat banii, pentru ce? Ce zic si chitantele?

Va sfatuiesc sa va duceti la o consultatue cu actele.
Banii au fost incasati de fiecare frate in parte ,fiecare pt. 'dreptul' lui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pierde casa parinteasca? titi marina titi marina Va salut, cu stima Parintii mei au decedat in 1994-tata si 2007-mama. Nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre ei. Suntem 4 frati. Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Buna seara! tatăl meu gheorghe a decedat iar el împreună cu ... mierloiuionela mierloiuionela Buna seara! Tatăl meu Gheorghe a decedat iar el împreună cu cei doi frați al lui au moștenire terenuri de la tatăl lor .Ei cei trei frați au dezbătut ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)