Morgan le Fay a scris:
Fata a intrebat ce sa faca sa il tina departe pe tata pentru ca are motive sa creada ca asa e mai bine pentru copil.
Fata a intrebat cum sa-l impiedice pe tata sa isi recunoasca copilul.
I s-a raspuns si la intrebarea asta si la cea pe care am intuit-o "cum sa-si protejeze copilul de influenta proasta a tatalui?"
Printre lupii moralisti din povestea asta cred ca va numarati cu succes pentru ca ati inceput a explica oricui este dispus sa asculte cat de proasta este legea.
In cazurile expuse de dvs - concret:
1. mama e prost informata, nu legea este proasta. Legea ii dadea dreptul sa iasa din tara cu fata ei fara nici o problema.
2. autoritatea parinteasca exercitata in comun nu are nici un amestec in cazul baiatului care decide sa-si salveze mama. Pe de alta parte mama avea tot dreptul si toata responsabilitatea sa nu se lasa salvata si sa nu-si lase copilul sa se "sacrifice" pentru binele ei. Pentru ca relatia dintre tata si mama e responsabilitatea mamei si a tatalui si e nedrept din partea lor sa isi puna copilul sa o rezolve.
3. mama din povestea asta nu are dreptul sa conditioneze ce face tatal cu copilul in timpul lui decat in cazul in care activitatea respectiva ii dauneaza copilului, dar mama era de acord ca bunica sa petreaca timp cu copilul si nu o privea ca pe o primejdie, ceea ce dorea insa era sa manipuleze tatal in continuare. Tatal a renuntat - multi fac asa - si nu din cauza legii (legea i-ar fi permis executarea silita) ci din cauza mamei - ceea ce e foarte trist pentru copil.
N-am sfatuit-o sa accepte tot ce vrea tatal, am sfatuit-o sa actioneze in favoarea copilului ei cu mijloace care ii rezolva problemele concrete nu cu mijloace cu care va pierde in mod sigur.