mi s-a ridicat permisul foarte ciudat, de aceea sunt si indignat. Circulam printre blocuri in ideea de a merge spre magazinul Kaufland la cumparaturi. La un moment dat cu doua strazi inainte de parcarea kaufland am observat masina de politie in spatele meu, ca si cum as fi urmarit, fara lumini sau semnale sonore.
Exact inainte de a parca la kaufland, s-au aprins luminile masinii de politie si alarma sonora. Am oprit dupa care agentul a venit, s-a prezentat si a cerut actele. Eu scotand actele am cerut sa-mi spuna si pentru ce am fost oprit. Mi s-a spus ca pe o strada care se afla cu 5 strazi mai in spate, am fost observat ca nu am acordat prioritate de trecere unui pieton angajat pe sensul meu de mers. Nu stiu sa fii fost asa ceva, mai ales faptul ca au aprins luminile abia in parcare la kaufland, plus ca i-am observat in spatele meu abia de cu 2 strazi inainte, plus ca mi-au confirmat ca nu au probe ca erau in trecere. Deci mi s-a ridicat permisul cu 5 puncte de amenda, fara mentiuni de martori din partea cuiva, dar cu semnarea mea a procesului verbal, plus mentiunea ca "nu exista nici un pieton pe trecerea de care vorbeste". Ma mir ca nu m-au oprit pentru o incalcare a legi cu cateva zile inainte.
Va rog sa-mi spuneti cum pot ataca acest abuz, de ce nu au aprins luminile la momentul si locul incalcarii legii ca sa fii avut martori la locul faptei atat eu cat si ei, si de ce am fost oprit tocmai cu 5 strazi mai departe?
Vreau probe. Cum pot inventa acesti politisti lucruri de genul asta? N-am mai fost oprit de politie deloc in ultimii 5 ani. Cum pot ataca prin contestatie? Mai este ceva ce imi pare rau ca am omis la mentiuni, sa specific strada si locul unde m-au oprit, nu este deloc mentionat acest lucru. Mai mult Strada din buletinul meu este scrisa gresit in procesul verbal (ca alta strada).
Asa este dar avea si obligatia de a-l opri in momentul constatarii contraventiei si nu dupa ce a strabatut tot cartierul urmarind sa il mai prinda cu ceva.
Asa cum si utilizarea altui formular (anexa 1A) in cazul inregistrarii cu un mijloc certificat si verificat metrologic decat cel prevazut in hg1391 (anexa 1D) nu constituie motiv de anulare a procesului verbal, nu constituie motiv de admitere a plangerii impotriva procesului verbal faptul ca nu a fost inscris in pv ca a fost inregistrat si apoi in instanta politia depune inregistrarea.
Am depus contestatia prin atacarea a 3 motive observate. 1. locul sanctionarii fiind mult departe de locul contraventiei, cu harta si traseu ca anexa, 2. locatia sanctionarii pe procesul verbal fiind inexacta, adica doar numele orasului, 3. strada petentului inscrisa pe procesul verbal fiind cu totul alta decat cea din buletin. Si am cerut probe in cazul in care exista.
La tribunal totul a decurs foarte placut, rapid si respectuos, problema jignirilor am resimtit-o imediat cand m-am prezentat la politie cu certificat de grefa sa ridic permisul. Mi s-a raspuns scurt si raspicat sa ma uit pe perete la ce acte trebuie sa aduc.
Peretele era plin de mesaje pentru diferite cazuri, banuiesc ca domnului politist i-a venit ideea sa-si usureze munca de a mai da informatii prin acel perete. Am gasit intr-un sfarsit informatiile referitoare la documentele necesare. M-am crucit sa vad ca nu este suficient doar certificatul de grefa, dovada de circulatie in original si buletinul, ci este nevoie de cate o copie dupa fiecare, dovada in original, si mai ales copie dupa contestatia depusa la tribunal, ca si cum certificatul de grefa poate fi unul mincinos. Parerea mea este ca...politia romana ar fi in stare sa traga si justitia la raspundere, sau la probarea celor scrise si spuse.
Asa ca m-am intors de la politie cu capul in pamant in ideea sa fac un nou dosar cu acte necesare sa ridic permisul pe durata procesului.
De ce oare este nevoie de copia dupa contestatie, atata timp cat tribunalul mi-a cerut doua originale una pentru judecatorie si alta pentru politie??
Avem o birocratie aproape imposdibil de inteles. Este cumva un abuz al politiei romane cerand si copia dupa contestatie?
Parerea mea este sa depuneti si o poza color ca sa stie politie cu cine are de-a face. Bineinteles ca nu este nevoie sa depuneti copie dupa plangere deoarece o va primi de la instanta, din acest motiv se depune plangerea in 2-3 exemplare, pentru toate partile.
Dar de ce sa astepte politia plangerea cand poate sa isi pregateasca "munitia" inainte de a a ajunge exemplarul depus la instanta?
Eu am depus doar certificatul de grefa, dovada in original si copie a CI, nu vad nici rostul copiei CI dar poate politia nu are hartie SH ptr imprimante. Doar iti verifica CI sa vada cine depune docuemntele respective! Mi-a fost restituit permisul fara niciun comentariu.
Unii politisti uita ca se afla in slujba cetateanului si vor sa demonstreze ca in politie sunt birouri ca si in padure.
Daca profiti de dreptul de a face contestatie inseamna ca ii pui la munca sau contesti munca altor "colegi".
Am primit sentinta instantei de judecata. Plangere adminsa! Doamne-ti multam ca se mai face cateodata dreptate si in tara asta. Nu existau probe de ambele parti, si totusi instanta a dat drept de cauza cetateanului. Urmeaza sa vad daca IPJ va face recurs sau nu. Daca primesc recurs sunt pregatit sa atac cu daune morale de data asta, m-am saturat sa-mi pierd timpul si nervii prin instante pentru lipsa lor de competenta, sau din cauza abuzului. Ce parere aveti?
=D>
M-am bucurat degeaba pentru dreptate in Romania. Politia a facut APEL la sentinta data de judecatorie. Apelul a fost facut fara nici o adaugire doar contestand sentinta. M-am si prezentat la proces unde nu am zis nimic mai mult decat ca sustin tot ceea ce am depus la dosar si ca rog instanta sa admita plangerea mea.
Am primit sentinta "APEL admis", adica a pierdut procesul, astept sa primesc motivatia, sunt mort de curios sa vad de ce am pierdut in apel. Nu-mi vine sa cred, pe acest subiect tragand concluzia ca esti la cheremul politiei, politia nu trebuie "intr-un stat de drept ca Romania" sa depuna probe pentru acuzare, oare la ce mai exista radare? La ce mai exista filmari la treceri de pietoni?
Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti care mai sunt procedurile dupa o astfel de hotarare definitiva data de Tribunal? Pot ataca statul Roman la CEDO? Ce sanse am la CEDO impotriva politiei romane fara probe, si cat de anevoioase sunt procedurile? Odata deschis proces la CEDO pot pastra permisul sau trebuie sa-l predau politiei conform sentintei din statul meu.
Ma bucuram si eu de dreptate, se pare ca inca nu merge. Ce lectie credeti ca va invata politistul din aceasta sentinta? Ca poate face abuz oricand ca oricum castiga, si va povesti si colegilor lui sa faca la fel.