avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mod de repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mod de repartizare apa

In urma cu 2 ani scara noastra s-a desprins din asociatia de proprietari de care apartineam si s-a constituit in asociatie de proprietari. Pentru ca nu am avut banii necesari pentru realizarea unui bransament de apa propriu ne-am instalat in subsol un contor pasant fiind singura scara ( asociatie ) din bloc care are instalat un astfel de contor( blocul are 5 scari )Problema este ca vechea asociatie (care este si detinatoare de contract ) la citirile lunare pe care le declaram si care includ si pierderile scarii( care sunt destul de mari ) ne mai adauga niste pierderi diminuind astfel pierderile celorlante scari
va rog daca ati mai intilnit astfel de situatii sa-mi spuneti cum este corect
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 00:54, 26 Aprilie 2009
viorica theodoru a scris:

Problema este ca vechea asociatie (care este si detinatoare de contract ) la citirile lunare pe care le declaram si care includ si pierderile scarii( care sunt destul de mari ) ne mai adauga niste pierderi diminuind astfel pierderile celorlante scari
va rog daca ati mai intilnit astfel de situatii sa-mi spuneti cum este corect

Fara a face vreo cheltuiala suplimentara, corect ar fi ca, intre asociatia veche si asociatia dv, sa se incheie un protocol referitor la repartizarea cantitatilor de apa. In acest protocol puteti prevedea ca in ziua cand se citeste apometrul mare, al furnizorului, sa fiti prezent si sa se consemneze si indexul apometrului dv. Dv platiti ceea ce este pe apometrul dv daca acesta este atat de aproape de cel general incat nu pot fi pierderi pe traseul intre aceste 2 apometre. Citind apoi apometrele din apartamentele dv o sa repartizati pierderea ce o aveti dupa apometrul dv.
Noi avem cateva apometre care duc la agentii economici de la parter si mezanin si cam asa procedam : asociatia achita toata factura la furnizor iar agentul economic plateste ceea ce are pe apometrul din subsol. Daca are pierderi dupa acest apomertu (in interior are mai multe conducte, trasee si apometre) le suporta agentul respectiv.
adriantot a scris:

Noi avem cateva apometre care duc la agentii economici de la parter si mezanin si cam asa procedam : asociatia achita toata factura la furnizor iar agentul economic plateste ceea ce are pe apometrul din subsol. Daca are pierderi dupa acest apomertu (in interior are mai multe conducte, trasee si apometre) le suporta agentul respectiv.

dECI DLE ADRIAN ,PUNETI PE BIETII PROPRIETARI SA PLATEASCA PIERDERILE PANA LA APOMETRUL SOCIETATILOR, Sper ca pt asta societatile ofera recompensa?
Stiu ca se procedeaza asa,deoarece firmele nu pot fi furate,platind pe baza de factura,iar un pensionar isi poate permite sa plateasca toate pierderile de pe condomeniu..
proprietaru a scris:

domnilor...am o intrebare...daca scara respectiva se alimenteaza din bransamentul asociatiei...cum poate face contract cu firma furnizoare? si pierderile pe "retea" pana la bransament...raman numai in sarcina celorlalti?
Cred dle septimiu ca raspunsul dvs este eronat... printre altele...pierderile intr un condomeniu se impart la toti..
Singura posibilitate este sa solicite periodic ,procesele verbale de verificare a instalatiei pt prevenirea pierderilor.

domnule proprietaru ...
CITITI CU ATENTIE TEXTUL INITIATORULUI TOPICULUI !
unde ati vazut dvs ca noua asociatie are contract cu firma de apa ??? :O
am cititi si rascitit acel mesaj, dar asa ceva nu exista acolo. numai ca va dovediti a fi un nou GICA CONTRA, si dati raspunsuri ca sa agitati spiritele, asa cum faceti in mai toate mesajele postate.
nu sint nici presedinte, nici administrator, nici membru in comitetul executiv. din contra, sint de cealalta parte a baricadei fata de ei. numai ca dvs sinteti orbit de furie impotriva lor si nu cititi cu atentie cele expuse in mesaje. si ce este mai rau ca habar nu aveti de multe probleme privind instalatiile de termoficare si apa rece, despre proceduri de separare si operatiunile care presupun acestea. sinteti numai un ideolog care este paralel cu partea tehnica a instalatiilor, pina acum nu am vazut nici macar o idee de tehnica a instalatiilor in TOATE mesajele dvs.eu am avut amabilitatea a va expune un minim de explicatii tehnice care au putut fi intelese de cine a vrut sa inteleaga. nu insa si de dvs, care sinteti exagerat de rau-voitor din cauza urii impotriva conducerii. din cite-mi dau seama, sintei foarte tinar (deci lipsit de experienta), sau foarte incapatinat. din pacate :(
dle felix..raspunsul la intrebare era.....ESTE LEGAL SA SE ADAUGE SI PIERDERI PANA LA APOMETRUL SCARII..dar a ti dorit sa dovediti stiinta.dvs multilaterala ,si cand a ti fost atentionat ..nu v a convenit..e dreptul dvs.Aici pe forum nu sunt contra nimanui,doresc numai sa ajut pe cei care au probleme,in limita stiintei si experientei mele.Cand ve ti avea macar jumatate din cunostintele mele,atunci voi incerca sa discut contradictoriu cu dvs.pana atunci ,e bine sa invatam si sa ne complectam lipsurile.
proprietaru a scris:

adriantot a scris:

dECI DLE ADRIAN ,PUNETI PE BIETII PROPRIETARI SA PLATEASCA PIERDERILE PANA LA APOMETRUL SOCIETATILOR, Sper ca pt asta societatile ofera recompensa?
Stiu ca se procedeaza asa,deoarece firmele nu pot fi furate,platind pe baza de factura,iar un pensionar isi poate permite sa plateasca toate pierderile de pe condomeniu..

E greu d-le, e foarte greu sa va desenez. Dar inchipuiti-va apometrul general al furnizorului cu un robinet mare de la care pleaca o conducta spre asociatia noastra. La distanta de 60 de centimetri de acest loc, din conducta noastra pleaca o conducta spre agentii economici si tot acolo au si ei apometrul lor. Niciodata nu s-a spart conducta pe portiunea aceea de 60 cm. Deci daca exista pierdere de apa este pe conducta agentilor economici dupa apometrul lor si o suporta ei, sau pe conducta proprietarilor si acea pierdere o suporta proprietarii. Ce legatura faceti aici intre pensionari, recompense sau furturi ? Ne confundati si ne jigniti fara nici o retinere !

Alte discuții în legătură

Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)