avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt curios despre cum functioneaza justitia in Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt curios despre cum functioneaza justitia in Romania

La data de 01.05.2012,ma deplasam cu motocicleta spre locul de munca.La intersectia cu un drum fara prioritate,eu circuland pe cel prioritar,din stanga mea,a patruns in intersectie un taxi,al carui sofer efectiv nu m-a vazut,venind pana pe banda mea de circulatie.Am franat si am virat dreapta pt a evita impactul,ulterior cazand cu tot cu motocicleta in fata taxiului respectiv,fara a avea impact cu acesta.Fractura de clavicula,55-58 zile de ingrijiri medicale(operatie,insertie de brosa metalica,urmeaza inca o operatie pentru a fi scoasa brosa respectiva).S-a intocmit dosar penal conducatorului auto respectiv,pt vatamare corporala din culpa,cauza fiind neacordarea de prioritate,stabilite din dinamica accidentului si declaratiile a 3 martori oculari(pana aici,totul corect).Accidentul a avut loc pe 01.05.2012.Pe data de 26-27.12.2013 am primit rezolutia de la Parchet. Conducatorul auto este nevinovat de producerea accidentului,eu fiind vinovat de autoaccidentare.:O.Motivele invocate de dna procuror:eu am accelerat(desi pana si martorii spun ca am franat si virat brusc pt evitarea impactului),nu a existat coliziune intre vehicule(corect) si in eveniment nu au fost implicate 2 vehicule in miscare(no comment).Am contestat solutia in termen legal,prim procurorul a mentinut solutia data anterior(nu vreau sa par rautacios,dar cred ca nici macar nu s-a uitat prin dosar).Am luat legatura cu un avocat,acesta mi-a recomandat sa mergem pe cale civila,fapta neffind incriminata de noul cod penal.Am mers la parchet pentru a solicita copii ale documentelor si declaratiilor din dosar si am fost flituit ca ultimul om de catre pim procuror.Am ramas efectiv socat.Mi se pare inadmisibil pentru Romania anului 2014,sincer.Asa ca....ma puteti ajuta cu cateva sfaturi,idei?
Aveti dreptate si asta am inteles.Ideea este alta.Din moment ce lucratorii Parchetului au apreciat ca eu sunt vinovat,ce optiuni am in continuare?Mai ales ca fapta nu mai este incriminata decat daca sunt peste 90 de zile de ingrijiri medicale?Daca,de exemplu,eu merg la a doua operatie,pt extragerea brosei,si primesc sa spunem,40 de zile de ingrijiri,se cumuleaza cu cele 55-58 de pe primul certificat medico-legal?
Depuneti o cerere Procuraturii la care neaparat luati nr de inregistrare. Legal trebuie sa va raspunda in termen. Posibil sa primiti copii cu ele.
Daca nu va raspund luati legatura cu un avocat. Avocatul poate merge la ei sa se uite in dosar (depinde si de avocat).
In functie de sfatul avocatului si daca doriti, deschideti actiune si se poate cere instantei sa impuna procuraturii trimiterea actelor.
Bafta!
Da, in mod obligatoriu primul pas, indiferent ca aveti sau nu avocat, este sa adresati o cerere politiei sau parchetului.
Veti primi raspuns in scris.
Daca nu va convine raspunsul puteti ataca conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica accident cristyan cristyan Am avut un accident auto,intr-o intersectie semaforizata, la care nu au existat martori (doar in masina mea sotia si copilul), iar cea care a intrat in mine ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis + hartuire morala cris29 cris29 Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: In data de 29.03.2008 in timp ce conduceam auto pe o str. din Bucuresti in apropierea ... (vezi toată discuția)
Accident auto flokeke flokeke buna.florin ma numesc...in data de 2.11.2015..am avut un accident auto in care a fost o victima.mergem de la servici impreuna cu colegii cand pe contrasens ... (vezi toată discuția)