avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actiune instanta coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actiune instanta coplatitor

buna ziua

un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi actionat in instanta pentru obtinerea unei hotarari care sa il oblige la plata partii sale din rata?
care ar fi temeiul legal al unei asemenea actiuni si ce sorti de izbanda ar avea?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:32, 21 Februarie 2014
Dvs puteti partaja datoria, insa daca nu isi va plati rata, imobilul va fi oricum vandut pe nimic, iar pt diferenta veti ramane datoare pt partea dvs de credit.
Niciuna din parti nu poate prelua creditul in acte ?

dar daca nu isi plateste partea de rata si realizeaza venituri din salariu, banuiesc ca se poate institui o poprire pe venit, nu?
Se va declara scadent anticipat creditul si in cadrul executarii silite, creditorul se poate indrepta asupra venitului, bunului..
nu ii poate infiinta poprire pe salariu decat in cadrul executarii silite si nu poate cere incuviintare pt executarea silita pt sume care nu sunt scadente. daca are rata de platit si n-o plateste, creditoul nu poate cere executarea silita decat pt acea rata, ori n-o sa faca asta la fiecare rata, e lipsit de interes. Va astepta sa nu plateasca 3 rate sau mai multe, declara scadent anticipt creditul si porneste executarea silita pt toata suma datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile- impartire credite intre soti mikky_9 mikky_9 Am un prieten care are urmatoarea problema:cand era casatorit a contractat impreuna cu sotia 2 credite la 2 banci,amandoi sunt coplatitori la ambele ... (vezi toată discuția)
Datorii la firma de recuperare kika85 kika85 Am si eu o problema mare si sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Sotul meu a facut un credit in banca acum 6 ani , 5 ani a platit ratele la zi si chear cate 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)