avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Culpa comuna ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Culpa comuna ?

Buna ziua.

Astazi am circula pe o straduta intre blocuri in principiu aceasta strada are o banda pe sens cu masini parcate pe banda langa trotuar ..din aceasta cauza am mer aproape de axul drumului ,din sens opus o alta masina trece pe langa mine cu viteza si imi loveste oglinda ..in urma impactului oglinda mea se rupe iar "oponentului" ii sare capacul oglinzi ...oprim masinile si vine la mine si tipa ca e vina mea si sa-i platesc oglinda,politie,amiabila ...intrebarea mea este ce sa fac in aceasta situatie deoarece eu nu consider ca sunt vinovat mai ales ca banda pe care circula celalant autoturism era in intregime goala nu ca a mea jumate ocupata cu parcangii?
Daca ma duc la politie e posibil sa ne dea culpa comuna? culpa coimuna inseamna automat si o amenda?
ati inteles gresi am spus cva erau parcate masini pe partea dreapta si a trebuit sa ma incadrez in BANDA MEA langa / pe axul drumuului

Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din cate stiu, drumul se considera drum ingustat... acum, daca ati depasit axul drumului si celalalt nu, nu mai stiu ce sa cred. Daca erau masini parcate pe ambele sensuri, atunci e clar culpa comuna...
Poţi dovedi dumneata că nu ai depăşit axul drumului? Poate dovedi celălalt că el era pe banda lui? Care are martori care spun că celălalt a greşit câştigă.
Multumesc pentru raspunsuri ...sa rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal gilisor gilisor am fost sanctionat de catre Politia rutiera pentru: - depasire neregulamentara a mai multor autoturisme parcate pe sensul meu de mers in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , acum o luna am avut un mic incident , un autoturism ... Mariusikaa34 Mariusikaa34 Bună ziua , acum o luna am avut un mic incident , un autoturism care venea din fata mea și avea masina pe banda lui nu mi a acordat prioritate , și ne am ... (vezi toată discuția)
Incident rutier ContSters180748 ContSters180748 Buna ziua, O situatie bizara: Mergeam cu masina pe drum cu 2 benzi pe sens ( eu mergand pe banda de langa marginea drumului), viteza 90/h si din stanga a ... (vezi toată discuția)