avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco cu regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco cu regres

Buna ziua. Am avut un incident cu autoturismul, proprietate leasing. Accidentul nu a fost din vina mea, ci a celui care m-a lovit. Firma de leasing mi-a spus sa repar masina pe polita casco, cu regres. Am dus masina in service. Intrebarea mea este: ce se intampla daca la service, mai gasesc si alte piese care trebuie inlocuite, dar nu apar pe dovada de la politie? (au fost avariate: bara din fata- cei de la asigurari mi-au dat vopsire; grila plastic din bara - inlocuire; dar daca mai sunt si piese in interior avariate care nu s-au vazut la constatare?). multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
dan2607, utilizator
Cel mai recent răspuns: costina_78 , utilizator 16:04, 22 Iunie 2018
daca nu exista evenimente/daune , da se ofera bonusuri sub diferite forme , si nu se pierde de la an la an , decat in masura in care posesorul provoaca daune.
@Dan.. Multumesc !

Dar tot imi scapa ceva : daca nu esti vinovat, de ce sa nu-ti repari stricaciunea pe rca-ul vinovatului :-/
Ca au spus cei de la leasing... ok, cand imi vor plati polita casco cei de la leasing, atunci imi pot da sfaturi.

@trandafir
Asa o fi, uniqa se respecta... Se respecta si tiriac, anumai ca anul urmator a refuzat sa reinnoiasca polita casco :(
Avem dreptul sa ne selectam clientii ! a fost raspunsul.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
DlGoe, utilizator
mai este o chichita ascunsa in "avem dreptul sa ne selectam clientii" ...
- ori casco pe care l-ai ales , este de pret mic.
- ori exista posibilitatea ca masina sa fi avut in trecut , vre-un eveniment !
intrebare pentru varianta a-2-a : masina a fost noua nouta , esti primul utilizator ?
Este vorba de o flota de 25 de autocisterne care au venit nou-noute. Parcul se schimba complet la doi ani, vin autocisterne noi, soferii sunt de top, atent selectionati. La asa nr. de km, s-a intamplat ca unul a pus magaoaia pe-o parte. Un pic cabina, un pic cisterna. Cu acordul asiguratorului si la recomandarea lui am adus o echipa care sa repuna pe roti autocisterna. Atunci a fost prapadul. N-au ridicat autocisterna, au tarat-o.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
DlGoe, utilizator
pai , discutia initiala era despre un autoturism . acum vad ca a aparut o cisterna rasturnata . cred ca intra mai multe in discutie : era incarcata , ce statut avea , la ce clasa de periculozitate era incadrata, ce fel de combustibil se transporta sau daca era cisterna destinata alimentelor ...etc...etc . depinde daca CASCO a fost facuta pe intregul lot de camioane , sau individual . soferul era cu analizele medicale si psihologice la zi , era autorizat sa conduca un astfel de ansamblu(nu vorbesc doar de permisul de conducere , este vorba de-o intreaga suita de documente aferente unui transportator autorizat) , in scrisoarea de trasura era specificat itinerarul , tahograful era cu revizia la zi ...etc...etc , intrebarile pot continua . in acest caz , asiguratorul cauta orice se poate gasi in sprijinul lui .....poate apare vreo discutie undeva asupra evenimentului .

de regula , daca lipseste "o virgula" din tot dosarul , asiguratorul isi rezerva dreptul asupra despagubiri , fie ea si cu regres.

Alte discuții în legătură

Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
[editat] - nici un semn - nimeni nu zice nimic - [editat] doinageorgescu doinageorgescu Buna ziua, In data de 16.10.2013, am fost implicata intr-un accident rutier la trecerea de cale ferată, fiind parte PAGUBITA! Accidentul sa produs in jurul ... (vezi toată discuția)
Casco recupereaza pe rca? dorinv dorinv Am fost tamponat de un auto rezultand pagube. Celalalt sofer a fost cel vivnovat. Am fost la Politie la tamponari, ni s-a facut procev verbal de constatare pe ... (vezi toată discuția)