avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco cu regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco cu regres

Buna ziua. Am avut un incident cu autoturismul, proprietate leasing. Accidentul nu a fost din vina mea, ci a celui care m-a lovit. Firma de leasing mi-a spus sa repar masina pe polita casco, cu regres. Am dus masina in service. Intrebarea mea este: ce se intampla daca la service, mai gasesc si alte piese care trebuie inlocuite, dar nu apar pe dovada de la politie? (au fost avariate: bara din fata- cei de la asigurari mi-au dat vopsire; grila plastic din bara - inlocuire; dar daca mai sunt si piese in interior avariate care nu s-au vazut la constatare?). multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
dan2607, utilizator
Cel mai recent răspuns: costina_78 , utilizator 16:04, 22 Iunie 2018
Trimit un mesaj privat
DlGoe a scris:

Trimit un mesaj privat



intradevar , cam asa este!

in schimb "ceilalti" , au niste servici ... jos palaria , dar si costuri de-ti vine .....
Fac o precizare privind daunele cu regres.:
Chiar daca vinovatul nu este soferul auto acoperit de polita CASCO, faptul ca se apeleaza la polita, reprezinta un cost suplimentar de administrare/rezolvare, cost ce nu se recupereaza prin regres de la asiguratorul RCA.Din acest motiv, se pierde bonusul privind reinnoirea politei fara costuri.
In cazul asigurarii flotelor, asigurarea se face pentru tot parcul iar daunele se aplica tot la intreg parcul, in cazul cand exista cel putin o despagubire CASCO in timpul anului de asigurare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
nucu$, utilizator
Buna ziua....va expun urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutor sa inteleg...sotul meu circula pe un drum national cu viteza legala...dintr o curte a aparut un batran cu bicicleta...nu a franat pt ca l lovea ci a incercat sa l evite intrand pe contrasens aproape in sant...dar batranul tinand bicicleta s a dus direct in partea laterala a masinii...avand casco cei de la asigurari fac regres pe batran...noi am specificat ca nu vrem lucrul acesta si au zis ca nu depinde de noi ca asa e procedura...
Ma puteti lamuri daca e legal? Batranul a stat si n spital si va dati seama ca asta ii mai lipsea...multumesc anticipat!
Buna ziua,

In contractele de asigurare CASCO, exista prevederi de substituirea Asigurătorului în exercitarea drepturilor şi acţiunilor Asiguratului sau. Un exemplu de articol este urmatorul:
"În limita despăgubirilor plătite Asiguratului, Asigurătorul este subrogat în toate drepturile Asiguratului / Beneficiarului contra celor răspunzători de producerea şi/sau mărirea daunelor. Asiguratul răspunde de prejudiciile aduse Asigurătorului prin acte care ar împiedica realizarea acestui drept."
Studiati conditiile de asigurare specifice asiguratorului dvs. si veti gasi un articol similar.

Alte discuții în legătură

[editat] - nici un semn - nimeni nu zice nimic - [editat] doinageorgescu doinageorgescu Buna ziua, In data de 16.10.2013, am fost implicata intr-un accident rutier la trecerea de cale ferată, fiind parte PAGUBITA! Accidentul sa produs in jurul ... (vezi toată discuția)
Probleme casco astra ralumocanu ralumocanu In septembrie 2009 am constatat ca autovehiculul pe care il utilizez in urma unui contract de leasing prezenta avarii ca urmare a unei tentative de furt. In ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna refuzata - lipsa document politie scucli scucli Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt utilizator de masina de serviciu inchiriata de la o firma de leasing (angajatorul meu are ... (vezi toată discuția)