avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neoprirea la semnalele politie locale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neoprirea la semnalele politie locale

Am intrat intr-o zona cu acceul interzis autovehiculelor, mai exact pe liniile de tramvai (Piata Libertatii-Timisoara, pt cei care stiu) Merg 200 m si vad un agent de la politia locala ca imi face semn sa opresc. Era imbracat in uniforma+vesta reflectorizanta, pe trotuar mai era un agent local, aceasta fiind doar in uniforma, fara vesta. Imi face semn sa opresc, eu imi continui drumul. Nu am incetinit, sau sa fi schitat vreun gest care sa ma faca sa creada ca l-am observat. Nu m-au urmarit cu masina lor, probabil nici nu erau cu masina, ci doar in patrulare prin zona. Poza/film nu mi-au facut, martori erau o gramada, zona fiind intens circulata, mai ales ca asta s-a petrecut in fata statie de tramvai. Intrebarea mea este, ce mi se poate intampla?
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
MXO95, utilizator
Daca spuneti ca zona este intens circulata vedeti daca nu exista camere de supraveghere prin zona. De asemenea ati relatat ca erau doi agenti de politie, nu este permis sa aiba calitatea de martor asistent celalalt agent de politie.;)
@ Cyan: Nu stiu cat de corecte au fost efectuate semnalele de oprire, nu eram foarte atent, zona fiind intens circulata-multe strazi din jur sunt in constructie, utilaje sunt parcate peste tot, pietonii treceau strada, eram atent la drum.Dintr-o data am vazut agentul cum imi face semn sa opresc (nu mai retin daca a respectat intocmai protocolul semnelor) ma trezesc cu el in fata mea, e venit dinspre trotuar, nu era in mijlocul drumului sa-l fi putut observa de la distanta. Pur si simplu mi-am continuat drumul, nu am incetinit si nici nu am accelerat, dand impresia ca nu am sesizat nimic :D Am folii fumurii pe toata masina, in afara de parbriz..deci sa ma fi vazut ca m-am uitat la el era cam imposibil, din fata batea soarele puternic, lumina se reflecta in parbriz. Nu stiu daca voi primi vreun PV, asta ramane de vazut zilele urmatoare.
Daca politistul nu are de gand sa ia vreo medalie scapati doar cu o sperietura!:)
Daca in 30 de zile nu primiti vreo invitatie la politie ptr clarificari ati scapat, proces verbal trimit direct doar daca ati fost inregistrat cu vreun mijloc certificat si omologat.
cred catine de educatie!!!!!!!daca e interzis e interzis!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
alecsiaflorin, utilizator
Desi sunt impotriva celor care au un comportament iresponsabil cand utilizeaza drumul public, chiar si numai pentru parcarile aiurea prin care ocupa "doar" doua locuri, totusi trebuie sa constatam ca politia locala are atributii limitate in domeniul circulatiei rutiere, respective doar daca masina este stationata si nu in ce priveste actiunea de rulare pe drumul public unde competenta apartine exclusive politiei rutiere romane....Deci, cu putina stradanie se poate demonstra ca politistul local nu este competent sa opreasca masini in traficul rutier si deci, orice sanctiune ar aplica alta decat cea pentru parcare neregulamentara, nu este intemeiata. success!

Alte discuții în legătură

Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa ne opreasca in trafic, politia locala ... sau rutiera romana icoman icoman Am gasit un comentariu interesant: [quot] Intrebare : cei de la control trafic (RAR) mai fac semne sa opresti (fara politiie rutiera cu ei) ce faci opresti ... (vezi toată discuția)