avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tzeapa chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tzeapa chirias

Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru care nu s-a mai intamplat pentru utilitati pe ultimele 2 luni de contract.
Ce solutii sunt pentru recuperarea banilor, deoarece acum chiriasul nu mai imi raspunde la telefon si nici acasa nu mai e de gasit pt o discutie amiabila...
Notificati-l prin posta cu confirmare de primire. Asta e dovada ca i-ati cerut sa-si achite datoria.
Pot sa depun plangere la politie pentru inselaciune?
Incercati si la politie.
trandafir2 a scris:

doctorATU a scris:

... si nici acasa nu mai e de gasit pt o discutie amiabila...

Solutii - judecatorie.
Intradevar contractul inregistrat la financiar este titlu executoriu pentru plata chiriei (si puteti sa va adresati executorului pentru asta), insa nu si pentru utilitati, pentru care trebuie sa mergeti la judecatorie.


Asta inseamna ca trebuie sa iau legatura cu un avocat? Si daca da, acesta trebuie sa fie specializat pe probleme de acest gen?
Din pacate nu am primit nici un ban pana acum, cu vorba buna!
Nu va suparati, cat este aceasta restanta pe care nu v-a platit-o si cat este garantia pe care v-a dat-o initial?

Asta ca sa va faceti o socoteala daca merita sa va angajati un avocat.

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nicolee_dinu nicolee_dinu Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de la chiriasi zombie_ro zombie_ro Buna seara. Iata problema: In urma cu 6 luni am inchiriat o locuinta unor persoane cunoscute, intre ei si mine semnandu-se un Contract de inchiriere; ei ... (vezi toată discuția)