avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tzeapa chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tzeapa chirias

Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru care nu s-a mai intamplat pentru utilitati pe ultimele 2 luni de contract.
Ce solutii sunt pentru recuperarea banilor, deoarece acum chiriasul nu mai imi raspunde la telefon si nici acasa nu mai e de gasit pt o discutie amiabila...
Repet: garantia a reprezentat chiria pe ultima luna pe care oricum nu a mai platit-0... Totalul datoriei reprezinta 1500 ron adica 1000 intretinere (200 X 5 luni) si 500 electrica.
Notificati-l la domiciliu, asa cum v-a sfatuit si @adriantot. Puteti apela si la politie si la judecatorie pentru proces, dar cred ca nu veti avea succes. Faceti-va socoteala daca, angajand un avocat, nu iesiti pe minus cu toata afacerea pentru ca procesul va dura, iar cheltuielile aferente cresc proportional.

Nu vreau sa va descurajez, dar datoria de a urmari chiriasul daca isi achita obligatiile era a dv. pentru ca ati incheiat un contract cu el si erati liber sa verificati ce face el. Nu erau cheltuieli ascunse la care dv. sa nu aveti acces.

Din experienta vasta pe care o am cu proprietarii care isi inchiriaza apartamentele va spun ca o mare parte a chiriasilor pleaca lasand datorii la intretinere, la curent, la cablu. Proprietarii au platit de fiecare data pentru ca in fata asociatiei si a furnizorilor de servicii ei sunt raspunzatori. Si de fiecare data au platit sume mari acei proprietari pe care nu-i vedeam la fata cu lunile, cu anii.
Sunt foarte putini chiriasi care isi achita obligatiile pana la ultimul leu....foarte putini.
Asa este... va dau dreptate, imi asum vina... acum incerc sa vad ce mai pot recupera...
Notificarea trebuie semnata si de un avocat sau doar in numele meu propriu? Multumesc
doctorATU a scris:

Notificarea trebuie semnata si de un avocat sau doar in numele meu propriu? Multumesc


Notificarea o semnati dvs, iar daca va angajati avocat atunci va fi semnata de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nicolee_dinu nicolee_dinu Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de la chiriasi zombie_ro zombie_ro Buna seara. Iata problema: In urma cu 6 luni am inchiriat o locuinta unor persoane cunoscute, intre ei si mine semnandu-se un Contract de inchiriere; ei ... (vezi toată discuția)