Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a acestora?
Firma de creante ma suna mereu si imi cere o anumita suma iar eu de fiecare data le cer copii ale documentelor in baza pretind ca datorez aceste sume de bani si modul de calcul a acestor sume.Mi-au spus NU sunt obligati sa imi dea niciun act.Sa ma uit eu pe un site sa ma conving ca ei au preluat intr-adevar creditul insa fara alte informatii. Mai intai sa fac o plata sau macar sa le spun prin telefon cam cat o sa platesc si dupa aceea imi vor face o simulare pentru rate.Cum se ajunge la acele rate si ce comisioane vor fi, iarasi e un mister.
O alta problema este legata de adresa la care se pare ca trimit notificari.Din cauza situatiei finaciare ma mut destul de des, cautand ceva mai ieftin.Le-am comuncat acest lucru si i-am rugat sa imi trimita orice document doresc pe adresa de mail.Ei aproba, insa, nu trimit decat brosuri si acord de plata.Azi m-au sunat sa imi spuna ca au trimis notificari la 3 adese la care se presupune ca stau desii le-am comunicat ca eu nu mai locuiesc acolo iar angajatul lor a confirmat telefonic ca a sters acele adrese din program.Una dintre adrese spun ca au luat-o de la banca, cand au preluat dosarul, insa la banca nu figurez cu acea adresa.Banca mi-a spus ca e posibil ca cei de la juridic sa nu mai verifice care e adresa actuala, (anuntata oficial bancii), cand au cedat dosarul si au lasat-o pe cea initiala, cand am facut creditul, aflata chiar in alt oras.. Pe aceea adresa se pare ca au trimis ambele firme, banca si recuperatorii, instiintarea ca au cedat/ preluat creditul.Nu am cum sa verific acest lucru.Pe scurt, ce pot face sa ii impiedic sa mai deranjeze si alti oameni cu scrisorile din moment ce nu ajung la mine? Ma pot chema si in instanta si eu voi afla.O adresa de mail poate inlocuii macar pentru o perioada o adresa fizica?
Se aduna penalitati pt neplata cf contractului de credit.
daca aveti bunuri de valoare in proprietate, aveti interes sa va intelegeti sa platiti esalonat.
Eu stiu ca mai aveam de platit aproximativ 9 000 lei in Iulie 2012.Firma de recuperare spune ca a preluat creditul de 12 900 lei in Septembrie 2012.Cam multe penalizari pentru 3 luni.Nu am bunuri in proprietate si nici rea vointa.Doresc sa imi achit creditul insa nu oricui il cere si in orice conditii.
Da, va puteti opune in instanta, insa pana a se ajunge acolo, dvs. trebuie sa va pregatiti anticipat pasii (stiind ce va asteapta), in sensul : probelor si traseului (cu avocat) pe care urmeaza sa il parcurgeti in apararea dvs.
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri!
Am sa le mai solicit pe mail si in scris actele. Pot sa refuz sa vorbesc cu ei la telefon?Cateodata chiar suna in momente nepotrivite si devin agasanti, repetand intr-una daca refuz oficial sa vorbesc cu ei.Le spun ca pot suna mai tarziu insa se leaga mereu de aceasta expresie :"refuzati sa vorbiti cu noi?"