avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC sau stimulent de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC sau stimulent de insertie?

Sunt angajat pe perioada nederminata,vechime la actualul loc de munca 6 ani
sotia nu are venit ,va veni pe lume un bebe,cum e bine sa procedez,sa merg la serviciu in continuare sau sa beneficiez de ajutorul de cresrerea copilului? asat zic deoarce am poprire pe salariu,si stiu ca ajutoarele sociale in care este inclusa si cauza respectiva nu se popreste,suventia de crestere a copilului o pot lua si daca merg la serviciu,respectiv alocatia de stat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:44, 7 Mai 2015
revin cu inca doua intrebari
1) daca intru in somaj mai primesc simulentul de insertie?
2)dupa cum spuneam la mine la firma se vor face restructurari,locatia unde lucrez sunt doua persoane pe acelasi post,eu sunt persoana cu handicap,stiu ca conform legii 448 drepturile persoanelor cu handicap,in momentul desfiintari unui post ,se tine cont de aceasta prioritate,este valabil oare?
1. - Stimulentul de insertie se primeste numai daca aveti venituri din salariu.
- Indemnizatia de somaj nu este venit salarial.

2. Verificati in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii si/sau in Regulamentul intern (R.I.) al unitatii care sunt criteriile de concediere in cazuri ca acela in care sunteti dvs.
la firma care lucrez eu a lucrat si sotia mea si tin minte ca nu a scris un motiv clar,doar desfiintarea postului,problema e ca trebuie invocat un criteriu de departajare intre angajati,deoarce e vorba de doi angajati pe un singur post,si trebuie sa raman unul singur
stiu ca acum doi ani am semnat un act aditional la contract in care se stipula criteriile de performanta
Criteriil de concediere sunt folosite in mod obligatoriu de catre angajatori doar in cazul concedierilor colective.

In cazul unei concedieri individuale , in baza art.65 C.mun., majoritatea angajatorilor decid, fara a se folosi de astfel de criterii, pe cine concediaza si pe cine nu.

In general, desfiintarea unui loc de munca are ca motiv principal dificultatile financiare ale angajatorului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului ioanagliga ioanagliga Buna ziua, As dori sa stiu daca sotul meu poate lua indemnizatie pentru cresterea copilului in condittiile in care are un venit lunar net de 604 ron, in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)