Sunt angajat pe perioada nederminata,vechime la actualul loc de munca 6 ani
sotia nu are venit ,va veni pe lume un bebe,cum e bine sa procedez,sa merg la serviciu in continuare sau sa beneficiez de ajutorul de cresrerea copilului? asat zic deoarce am poprire pe salariu,si stiu ca ajutoarele sociale in care este inclusa si cauza respectiva nu se popreste,suventia de crestere a copilului o pot lua si daca merg la serviciu,respectiv alocatia de stat?
si exista vre-o cale de atac in instanta? de exemplu functia pe care o ocupam din punct de vedere medical,esti inapt pt postul ocupat daca ai varice,de exemplu persoana cu care lucrez a fost operata de varice si a stat in CM,si asta o poate dovedi angajatorul,cam dubioasa problema nu?
Legea nr.62/2011:
Art. 211. - Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:
a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa;
....
Art. 210. - Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantei judecatoresti competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
Art. 208 - Conflictele individuale de munca se solutioneaza in prima instanta de catre tribunal
am fost sa ma interesez la directia respectiva pt a ma lamuri,vreau sa stiu daca mai este adevarat ce am aflat,eu sunt nevazator cu handicap accentuat permanent,am inteles ca in acest caz se primeste simulent de insertie si dupa doi ani,o suma mai mica pana implineste copilul 7 ani,o fi adevarat?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 32
...
(2) Persoana cu dizabilitate grava sau accentuata care are in intretinere un copil si care nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatiei lunare aferente beneficiaza de sprijin lunar in cuantum de 0,9 ISR pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv de 0,3 ISR pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani. (n.m. ! ISR, in vigoare = 500 lei)
...
2. Dar inteleg ca dvs. indepliniti conditiile pentru a beneficia de CCC deci si de stimulentul de insertie.
3. In acest caz aveti doua alternative:
- sa intrati in CCC;
- sa solicitati direct stimuentul de insertie de 500 lei lunar (fara sa intrati in CCC), pana implineste copilul 2 ani.
4. In ambele cazuri nu puteti fi concediat decat daca unitatea intra in reorganizare judiciara sau faliment.
buna ziua,sunt interesat,daca sunt in stimulent crestere copil si a intervenit o problema pot opta pentru concediu crestere copil sau altfel de concediu?