@elena milos
Dupa cate am inteles ati expus doua exemple aproape opuse (ca atitudine), exemple din familia Dv. si iata cum viata ne pune in situatia sa ajungem la propria judecata corecta:
1. Dv. personal nu ati vrut sa contribuiti cu suma integrala la reparatia acoperisului pe motiv ca ati dat mai mult pe un apartament situat la un etaj inferior (tocmai ca sa nu aveti deasupra capului terasa aducatoare de ploaie si necazuri);
2 Socrii Dv. carora le ploua in casa si vecinii de pe scara nu vor sa participe la cheltuiala reparatiei terasei.
Cred ca am rezumat corect situatiile.
Terasa este proprietatea comuna a tuturor proprietarilor (alaturi de holuri, scara, hol intrare etc) si atunci cand se impune aceast lucru asociatia este obligata sa repare proprietatea comuna (este una din obligatiile pe care orice asociatie de proprietari le are). La costul acestei reparatii trebuie sa contribuie toti proprietarii in proportia cotei-parte indivize, indiferent daca au platit mai mult pe un apartament (cazul Dv), daca au pensii mici, daca sunt someri, daca sunt interesati sau nu de soarta si confortul vecinilor lor, daca beau sau nu cafeaua impreuna ...sau alte motive.
Obligatia este impusa prin Legea 230 / 2007. Primaria v-a dat un raspuns cat se poate de elocvent, iar in privinta socrilor Dv., in cazul in care asociatia "nu se deranjeaza" sa repare terasa solutia care este cea mai sigura este actionarea in judecata. Cheltuielile de judecata vor fi suportate de socrii Dv. in prima instanta si dupa ce se da hotararea instantei, care in mod sigur va fi in sensul repararii terasei, aceste cheltuieli vor fi puse in sarcina asociatiei. Luati-va un avocat care sa-i reprezinte pe socrii Dv.
Nu exista alta cale mai directa cu o conducere a asociatiei care nu-si cunoaste obligatiile. Iar vecinii socrilor Dv., ca si orice proprietar trebuie sa stie ca au obligatii de intretinere si reparatie si a proprietatii comune la fel cu a propriei locuinte. Cui nu-i convine sa se mute la casa unde poa' sa stea sa-i ploua prin tavan pana o cadea casa pe el.
Pana la urma m-am imprumutat si am rezolvat problema,dar de la ei nu se poate rezolva decat prin justitie?Oare ei nu functioneaza dupa aceeasi lege?
~ final discuție ~