avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie la instalatiile etajului de deasupra prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie la instalatiile etajului de deasupra prin apartamentul meu

Buna ziua,

Suntem proprietarii unei apartament situat (acum cativa ani) la ultimul etaj (2) al unui imobil. Intre timp, imobilul a fost mansardat de catre un "dezvoltator" imobiliar, mai concret i s-a adaugat un etaj + mansarda. Am fost contactati ieri de proprietarul apartamentului construit deasupra (noi nu locuim la adresa respectiva), pentru a ne solicita acceptul unei interventii la instalatia de apa, interventie prin care se doreste spargerea in apartamentul nostru. Apartamentul de deasupra are undeva o scurgere infundata, fapt care impiedica utilizarea apei la chiuveta, plus ca deja a aparut si pe tavanul nostru o pata.
Nu suntem de acord cu asta din 2 motive:
1. Instalatia veche de apa/canalizare se opreste la nivelul nostru (fiind ultimul etaj). Instalatia de apa/canalizare a mansardei a fost dusa pe altundeva, nu prin bucataria noastra, unde se doreste spargerea. In bucataria noastra nu s-a facut nici o racordare sau alta interventie. Presupun ca se doreste sa nu se sparga gresia noua cand se poate sparge plafonul de jos in sus...
2. "Meseriasii" dezvoltatorului au mai facut ceva racorduri intre instalatia veche si noua la baie, dupa care au lasat o mizerie de nedescris, remedierea tencuielii s-a facut doar partial. Nu avem deloc incredere in calitatea lucrarilor si nici in promisiunile lor.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu este alta solutie decat interventia de la noi din apartament, cum il pot obliga (prin ce document?) pe dezvoltator sa imi garanteze ca reparatia se va efectua corect si fara urme? Mansarda este finalizata partial, constructorul este cel care face lucrarile.
Daca nu ii permit sa faca lucrarile, este posibil sa fiu inundat. In acest caz, ce pot face?
Nu suntem organizati in asociatie de proprietari, deci din acest punct de vedere nu am unde sa apelez.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
cris-71, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris-71 , utilizator 09:47, 10 Martie 2014
Nu stiu cat de in regula ii sunt actele, nu le-am vazut. Este foarte posibil sa aiba aprobarile necesare si sa fi deviat de la proiect. Adica in deverseze in aerisire, conducta pluviala, ce-o fi, in loc sa traga o teava noua (ca deh, e mai ieftin).
Imobilul este in plin centrul orasului, la cateva sute de metri de primarie. Nu stiu cine i-a dat avizul de urbanism, mansarda aia numai nu se incadreaza cu stilul arhitectural, dar in Romania totul e posibil...
buna ziua !
eu la toate imobilele pe care le am cumparat sau le am amenajat , am preferat pe banii mei sa refac toata instalatia sanitara , dar toata , pentru a mi cumpara linistea si va asugur a fost varianta ce a mai ieftina !
de ce ? pai la un moment dat va va inunda si va cadea exact cand ve ti fi ocupat /a , poate nu ve ti avea bani si atunci DISCONFORTUL este de doua ori mai mare !Apoi mai intervin si daunele care vi le vor face , cumpararea materialeleor , a bunurilor , meseriasi , etc - UN INTREG BALAMUC ! SI PTR CE ...?!?
iar daca ve ti avea chiriasi , ii ve ti deranja sau vor pleca ...iata cum s-au adunat patru minusuri !!!
Personal , va sugerez , sa nu PIERDETI TIMPUL IVATANDU I PE VECINI / CONSTRUCTOR CE ESTE BUNUL SIMT !
Incercati sa -i contcati iar dvs sa fiti insotita de un instalator bun ! incercati sa intelegeti , mai mult meseriasul ... ce vor sa faca ,
2) consultati va cu el - ptr a schimba cu piese noi de instalatie , tot ce este depasit fizic si moral la aceea instalatie , evaluati cosnturile
3) incercati sa cadeti la o intelegere cu ei , vecinii sa platesca materialele sau obtinetile de la constructor si puneti dvs meseriasul sa le puna in manopera
DE CE SA FACETI TOATE ASTEA ?
ptr ca este cel mai usor de rezolvat probema ! o scurgere intr o baie , nu este super scumpa , dar linistea , timpul pierdut pe net , gandurile de neliniste , toate acestea sunt mai costisitoare , decat cumpararea si punerea in manopera a unor amarate de tevi ...

DE CE SA -I LASATI SA SPARGA ? foarte simplu , ptr ca sunteti direct interesata , sa se faca O SINGURA DATA ''DERANJ '' ( mai ales ca nu locuiti acolo , trebuie doar sa platiti instalatorul sa stea cu meseriasi vecinilor , sau el sa execute lucrarea - NU TREBUIE SA FITI PREZENTI ) SI SA SE FACA F BINE , lucrarea !

este adevarat ca din ce ati relatat , constructorul a uitat sa puna un sifon de pardoseala sau pur si simplu , o ramificatie de preluare a apelor menajere si atunci AR TREBUII SA SPAGA LA DANSII IN CASA , sa refac instalatia sanitara , sa recumpere bunurile sfaramate : gresie , faianta , adezivi , chit , manopera . etc . Motivul ptr care nu sparg la ei , este acela cum bine l a intuit un coleg de forum , ca au facut pardoseala baii din OSB pe care l au izolat , odata spart , trebuie sa schimbe absolut totul la nivelul pardoselii din baie ... cred eu ...

eu daca as fi in locul dvs , as cere cheia , as reface totul e cheltuiala mea , nu poate duce mai mutl de 200E si gata , ve ti dormi linistiti , oricare alta abordare , NU VA VA REZOLVA PROBLEMA ... de ce ? Doar daca mergeti la Disciplina in Constructii SI FACETI RECLAMATIE CA NU AU RESPECTAT proiectul de instalatii ! vor amenda cosntructorul si -l va pune sa refaca ''toata magaria'' conform planurilor aprobate !

numai prin amenintarea constructorului ca ve ti merge la Disciplina ,va va pune totul la dispozitie , probabil si muncitori si materiale

atentie , aceea teava de scurgere pozata la exterior , va ingheta la primul ger , apoi apa va refula in baia vecinilor iar apoi va urma o inundatie la dvs ...

Imi cer scuze moderatorilor , ptr faptul ca folosesc litera mare , dar mi as dorii sa intelegeti ca sunteti singur/a afectat/a !

sper ca v am ajutat macar sa intelegeti cum stau lucrurirle !

un om patit !
@iancu ionel
Cred ca nu ati citit cu atentie postarile. Omul are scurgerea de la baie bransata intr-o teava veche (de aerisire sau colectare ape pluviale) care inainte de mansardare avea iesirea pe acoperis. Acea teava este obturata la vreo 6m de la el, in nici un caz la 2m, unde imi apare mie pata de apa. Teava nu este pozata la exterior ci ingropata in zid. Scurgerea lui functioneaza o bucata de vreme, dupa care nu mai merge (iar excesul de apa se revarsa prin aerisirea facuta la el + pe unde mai apuca).Eu nu am da gand sa-mi sparg zidurile apartamentului pe ideea "o fi p-aci defecta, hai sa spargem si sa vedem".
Dumneavoastra imi sugerati sa remediez pe cheltuiala mea greselile de proiectare si executie ale constructorilor apartamentului altcuiva? Nici pomeneala!
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
cris-71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la bloc? khalima khalima Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă există vreo prevedere în care să se specifice unde anume trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la ... (vezi toată discuția)