avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, grup infractional si evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, grup infractional si evaziune fiscala

Buna ziua,
As dori cateva informatii referitoare la noul cod penal in ce priveste urmatoarele fapte penale : delapidare , grup infractional si evaziune fiscala , care se presupune ca au avut loc in cursul anului 2003.
Acuzatiile sunt : . -Art. 7 al.1 din Legea nr. 39/2003 (Grup infractional );
2. -Art 215 al 1 si 2 C.p. , cu aplicarea art. 41 al 2 C.p. ( Delapidare) ;
3. -Art. 11 litera c din Legea 87/1994 , republicata ( al carui continut se regaseste in disp. Art. 9 al 1 litera c din Legea 241/2005) , cu aplicarea art 33 lit. a C.p ;
Dosarul se afla la judecatorul de camera preliminara , care asteapta exceptiile ridicate de inculpati pina in data de 18 martie 2014. Spuneti-mi va rog care ar fi procedura in continuare si ce prescriptii se aplica.
Cel mai recent răspuns: redjohn , utilizator 20:31, 14 Decembrie 2014
Multumesc de raspuns . Dar ce ziceti in acest caz. Intervine prescriptia raspunderii penale pentru toate cele 3 acuzatii ?. Dosarul a fost deschis in 2007 de catre DIICOT , avand loc si o arestare preventiva de 4 zile la data respectiva. De atunci si pana in decembrie 2013, cand s-a depus dosarul in instanta nu a mai avut loc nici o audiere, declaratii etc.Procurorul spune ca au intervenit prescriptiile raspunderii penale dar nu stiu care va fi parerea judecatorului.
O seara buna
Este greu de raspuns fara o analiza a dosarului, dar daca procurorul spune...
Si in cauzul lui Meme Stoica s-a considerat ca a fost vorba de prescriptia raspunderii penale de prima instanta daca am inteles eu bine, dar a ajuns la inchisoare.
Cred ca asa va puteti da seama ca unele aspecte de drept sunt foarte complicate desi par simple.

De aceea va spuneam ca trebuie stiut exact ceea ce se afla la dosar si in momentul de fata situatia este destul de neclara sub mai multe aspecte.

De principiu, nu se poate afirma nici ca ar fi operat prescriptia raspunderii penale si nici ca nu ar fi operat...
Vorbiti cu avocatul dvs. daca a fost platit sa se ocupe la modul serios de caz deoarece nu este atat de simplu precum pare...zic eu...si mai toti judecatorii...
Va inteleg retinerea .Meme STOICA a fost o data condamnat pe vechiul cod, ori aici e vorba de prima instanta , pe noul cod penal , dosarul fiind la judecatorul de camera preliminara. Avocatul meu a fost platit , dar ca toti avocatii incearca sa fie mai retinut cand e vorba de bani, de aceea am incercat sa mai aflu cateva pareri fara a fi nevoie de bani. Prejudiciul de nevaziune fiscala este de 30.000 ron
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
ContSters101393, utilizator
Nu cred ca ati inteles in ceea ce priveste speta expusa de dvs..
Se poate intampla ca lucrurile sa se deruleze ca in situatia lui Meme Stoica si in cazul dvs.
Sper ca aveti un avocat foarte bun care sa analizeze absolut tot si sa gandeasca tot ceea ce se poate gandi sub aspect juridic.
Este mult de gandit in concret si analizat totul in cele mai mici detalii...deoarece pot aparea lucruri imprevizibile.
Asa se prezinta situatia in momentul de fata.
Sanse aveti dar e greu de spus mai mult...

Alte discuții în legătură

Beneficiul art.19- denunt razvan86. razvan86. Buna ziua, Am pe rol un dosar de delapidare,mai exact urmeaza sa existe acea camera preliminara.Voi fi judecat pentru delapidare(delapidarea (art.295 NCP) ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie delapidare in noul cod penal eduardadam eduardadam Va rog sa-mi spuneti care e termenul de prescriptie pentru delapidare in noul cod penal? (vezi toată discuția)
Delapidare bodhisattva bodhisattva Buna ziua, care e prescriptia raspunderii penale in cazul infractiunii de delapidare si cum se calculeaza, de cand curge termenul ? Multumesc (vezi toată discuția)