avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, grup infractional si evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, grup infractional si evaziune fiscala

Buna ziua,
As dori cateva informatii referitoare la noul cod penal in ce priveste urmatoarele fapte penale : delapidare , grup infractional si evaziune fiscala , care se presupune ca au avut loc in cursul anului 2003.
Acuzatiile sunt : . -Art. 7 al.1 din Legea nr. 39/2003 (Grup infractional );
2. -Art 215 al 1 si 2 C.p. , cu aplicarea art. 41 al 2 C.p. ( Delapidare) ;
3. -Art. 11 litera c din Legea 87/1994 , republicata ( al carui continut se regaseste in disp. Art. 9 al 1 litera c din Legea 241/2005) , cu aplicarea art 33 lit. a C.p ;
Dosarul se afla la judecatorul de camera preliminara , care asteapta exceptiile ridicate de inculpati pina in data de 18 martie 2014. Spuneti-mi va rog care ar fi procedura in continuare si ce prescriptii se aplica.
Cel mai recent răspuns: redjohn , utilizator 20:31, 14 Decembrie 2014
Multumesc de raspuns . O seara buna
As mai avea o precizare.
Avocatul nu are de ce sa fie retinut la bani.In general se plateste un studiu de caz mai inainte ca avocatul ca sa fie angajat si apoi cere suma pentru reprezentare in proces.
Daca cere suma si apoi vede ce va face imi pare normal sa nu stie cat sa ceara deoarece nu prea stie ce ar avea de facut...in concret si mai depinde si cat timp are de cazul dvs.

Trebuie sa se gandeasca cat ar avea de lucru ca si analiza si sa ceara cat considera ca va reprezenta efortul sau intelectual dar si in timp...

Problema este insa aceea ca nu va poate garanta nimic, dar acesta nu cred ca ar fi motiv sa fie retinut...deoarece trebuie sa analizeze cum sa faca o aparare foarte puternica si sa reziste in instanta in sensul de a putea raspunde la intrebarile care ar putea fi puse de instanta pentru a se lamuri daca instanta va cere lamuriri evident...
Si iarasi va fac trimitere la cazul Meme Stoica s.a.m.d. si cred ca ati inteles...
[

Deci exceptiile care se vor ridica la judecatorul de camera preliminara vor fi pentru :
1. Grup infractional - Art. 7 al.1 din Legea nr. 39/2003 ; Avand in vedere faptul ca in noul cod penal pedeapsa pentru aceasta acuzatie a scazut fiind de la 1- 5 ani , in acest caz prescriptia raspunderii penale este de 5 ani ( presupusa fapta a avut loc in cursul anului 2003 . Deci 2003 + 5 ani = 2008 )
2. Delapidare - Art 215 al 1 si 2 C.p. , cu aplicarea art. 41 al 2 C.p. ; Avand in vedere faptul ca in noul cod penal pedeapsa pentru aceasta acuzatie a scazut la intervalul 2-7 ani, in acest caz prescriptia raspunderii penale este de 8 ani (presupusa fapta a avut loc in cursul anului 2003. Deci 2003+ 8 = 2011).
3. Mai ramane de discutat evaziunea fiscala , cu art 10 din Legea 241/2005

Cursul prescriptiei a fost intrerupt cu siguranta, trebuie sa va ganditi si la asta.
ART. 155
Întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale
(1) Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză.
(2) După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
(3) Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.
#M3
(4) Termenele prevăzute la art. 154, dacă au fost depăşite cu încă o dată, vor fi socotite îndeplinite oricâte întreruperi ar interveni.
#B

Alte discuții în legătură

Beneficiul art.19- denunt razvan86. razvan86. Buna ziua, Am pe rol un dosar de delapidare,mai exact urmeaza sa existe acea camera preliminara.Voi fi judecat pentru delapidare(delapidarea (art.295 NCP) ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie delapidare in noul cod penal eduardadam eduardadam Va rog sa-mi spuneti care e termenul de prescriptie pentru delapidare in noul cod penal? (vezi toată discuția)
Delapidare bodhisattva bodhisattva Buna ziua, care e prescriptia raspunderii penale in cazul infractiunii de delapidare si cum se calculeaza, de cand curge termenul ? Multumesc (vezi toată discuția)