avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord - la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord - la notar

Buna ziua,

Sunt casatorit de 13 ani si locuiesc cu familia (sotia si 2 copii) intro garsoniera ANL. Acum vreo 2 zile in urma am fost cu sotia la un notar public unde am depus cerere de divort de comun acord, urmand sa ne prezentam peste 1 luna. Acum judecand situatia, vin cu cateva intrebari:

1. daca la notar, sotia a solicitat copii, iar contractul de inchiriere este intre Primarie - sotie (calitate de chirias) - si mine (in calitate de sot) pot obtine dreptul de a mai locui in acea garsoniera (fie si pana cant sotie o va cumpara) ?
2. daca nu sunt de acord ca sotia sa-mi poarte numele si dupa divort, este obligata sa revina la numele de fata sau poate sa obtina numele meu pe cale administrativa ?
3. daca la urmatoarea prezentare nu sunt de acord cu divortul, cererea depusa se anuleaza ?
4. daca divortul ajunge in instanta pot obtine dreptul de a mai locui in acea garsoniera (fie si pana cant sotie o va cumpara) ?

Multumesc si astept raspunsuri pertinente, eventual cu legi si art. de care sa ma pot ajuta.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
dandanake72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:07, 15 Martie 2014
Banii ii veti trimite mamei ca ea ii administreaza.
Copilul nu are drept sa isi deschida conturi; contul poate fi pe numele unui parinte, oricare, cu drept de administrare numai pentru parintele rezident, adica mama in cazul dv.
Avand in vedere cum se deschid conturi la noi in trara, contul mai bine ar fi pe numele mamei.
In CC din 2014, art. 529 - 530, nu este prevazuta nici o varianta obligatorie de plata (prin posta, virare in cont, etc), deci nu vad ce anume m-ar retine sa nu le deschid copiilor conturi in banca si sa le virez banii acolo, iar din 2 in 2 saptamani sa ii vizitez (datorita faptului ca am locul de munca in alt judet) si sa le cumpar cele necesare (hrana, haine, etc) si sa le dau bani "de buzunar".
De ce sa dau banii mamei si sa fie cheltuiti pe alte "prostii" ?? Sunt atatea cazuri care arata acest lucru.
Deocamdata faceti ce vreti.
Cand mama va avea fie intelegerea autentificata, fie o hotarare judecatoreasca va putea pune in executare, iar pensia va fi retinuta din salariu.
Conteaza cum va intelegeti in privinta pensiei, daca veti plati in natura sau in bani.
Daca va intelegeti sau se va stabili o plata in bani, nu puteti sa le puneti copiilor bani pe cont daca mama nu are acces la ei. Mama nu le pune extrase de cont in farfurie.
Ati putea sa ii vizitati din doua in doua saptamani si sa le cumparati ce au nevoie, banii de buzunar nu intra in acest calcul - legea nu prevede ca minorii au nevoie de bani de buzunar - puteti sa le dati, dar nu se iau in calcul ca intretinere.
Insa ca acest aranjament sa functioneze (se numeste plata in natura) ar trebui sa tineti legatura indeaproape cu mama ca sa stiti ce au nevoie copiii respectivi - in doua saptamani se pot schimba multe.
De asemenea, ar fi util sa pastrati bonurile de la cumparaturile respective ca sa puteti dovedi ca ati asigurat minorilor cele necesare si sa nu va treziti ca trebuie sa platiti pensie din urma.

Alte discuții în legătură

Buna ziua !- recalculare pensie de intretinere evelineconstantin evelineconstantin As dori sa stiu care sunt actele care trebuie depuse la dosarul de chemare in judecata in vederea recalcularii pensiei de intretinere nin conformitate cu noul ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe numele minorului grecucristian grecucristian Sunt divortat in 2011. Minorul (16 ani impliniti) ramane cu domiciliul la mama. Doresc sa deschid un cont pe numele minorului in care sa ii virez pensia ... (vezi toată discuția)