Am incheiat un contract de intretinere cu tatal meu. De curand acesta a inceput sa aiba probleme mari de sanatate, in urma unui accident vascular suferit. El ar avea nevoie de o ingrijire permanenta dar eu locuiesc in alta localitate. Ce as putea sa fac sa imi protejez contractul de intretinere de celalalt mostenitor? As putea sa il internez aici intr-un centru si sa ii duc periodic mancare si sa il mai iau la mine? Nu am posibilitatea de a-l lua permanent la mine deoarece locuiesc intr-o garsoniera. Ce as putea sa fac sa nu am probleme ulterior?
Problema este in felul urmator: celalalt mostenitor este un copil minor reprezentat de fosta sotie care a primit si ea un apartament un urma partajului. Nu se pune problema ca aceasta persoana sa doreasca sa aiba grija de el in locul meu cum nu se pune problema ca tatal meu sa rezilieze contractul. De spitalizare plus toate cheltuielile m-am ocupat eu. Conform contractului eu mi-as putea respecta obligatia prin plata lunara a unei sume de bani dar in situatia in care se afla el acum (spitalizare pt probleme psihice agravate in urma accidentului vascular) nu cred ca ar fi o solutie buna pt el doar angajarea unei persoane pt menaj plus plata unor cheltuieli curente. Riscurile unui alt accident vascular sunt destul de ridicate plus problemele psihice (printre care si pierderi mari de memorie, stari de agresivitate) ar recomanda o asistenta permanenta, de specialitate.
situatia este intradevar critica in ce priveste starea de sanatate a tatalui dvs. Din aceste motive, probabil ca ar trebui schimbate conditiile din contractul de intretinere in raport de situatia actuala. Problema de asemenea se pune si in sensul ca tatal dvs banuiesc ca este declarat incapabil, in urma accidentelor vasculare suferite care i-au afectat considerabil capacitatea de exercitiu, astfel incat probabil ca nu se mai poate modifica acel contract tocmai din acest motiv.
Sunteti legata de contractul de intretinere in forma in care el exista si trebuie sa faceti totul pentru a-l respecta, altfel nu este exclus ca Autoritatea tutelara sa dispuna instituirea unui tutore legal ptr tatal dvs care sa-i reprezinte interesele (in conditiile in care tatal dv este declarat incapabil), sa ceara in instanta rezilierea contractului.
Este riscul contractului incheiat intre dvs si tatal dvs, ca acuma el se afla intr-o stare mai grava de sanatate decat anterior. Dvs sunteti obligati sa-l intretineti exact cum scrie in conditiile din contract.
Divort cu probleme
Ma numesc Ana,si am o mare problema cu parintii mei.Tatal meu i-a intentat mamei mele actiune de divort dupa 30 de ani de casatorie.motivul fiind ca vrea sa ... (vezi toată discuția)