avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligativitatea prezentarii probelor solicitate in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligativitatea prezentarii probelor solicitate in dosar

buna ziua,
am dat in judecata un angajator. am depus la dosar diverse probe dar am si solicitat partii adverse anumite documente pt a-mi sustine motivele chemarii in judecata. mai exact, in cim este mentionat un program de lucru de 8 ore de luni pana vineri iar noi lucram cate 13 ore/zi, cate 2 si 3 zile consecutiv si mai lucram si sambata fara a primi doua zile libere consecutiv pt sambata lucrata.
la intrarea in tura ma logam pe un calculator si toata activitatea pe care o desfasuram timp de 13 ore in ziua respectiva era inregistrata in calculator dar si pe casa de marcat, care era legata la calculator, pt toate incasarile facute. seara, la iesirea din tura, faceam inchiderea de casa, monetarul, ma delogam, deci se vedea si ora de iesire semnam monetarul si-l predam impreuna cu banii incasati. aceasta evidenta am cerut-o, alaturi de pontaj si condica de prezenta dar partea adversa a refuzat depunerea acestor documente la dosar, spunand ca nu sunt relevante iar eu nu am putut dovedii cum lucram de fapt.
va intreb, exista un art de lege care sa te oblige sa depui la dosar documentele solicitate? nu judecatorul ar fi trebuit sa spuna daca acele documente sunt relevante sau nu?
va rog mult, daca stie cineva cum i-as fi putut determina sa depuna acele documente la dosar....daca as fi cerut expertiza contabila, atunci as fi putut ajunge la ele?
Cel mai recent răspuns: alice_xax , utilizator 18:50, 11 Martie 2014
si totusi judecatorul nu tine cont de acest art., si desi revin si in recurs cu rugamintea depunerii acelor documente, judecatorul ii da crezare avocatului intimatei si respinge recursul cazul in ca neintemeiat!
am sanse de castig la CEDO?
si as mai avea ceva. trebuie sa le platesc cheltuieli de judecata de vreo 1600 lei. nu am bunuri mobile pe numele meu, nu am inca loc de munca, dar sunt coproprietarul casei in care locuiesc. pot fi executata silit pe partea mea din casa?
multumesc frumos!
In privinta executarii silite pentru recuperarea cheltuielilor de judecata poate sa te execute silit inclusiv pe bunurile imobile, in prealabil creditorul cerand scoaterea fortata din indiviziune, dar e mai mare daraua decat ocaua, cum se spune la noi .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probatoriul se depune in dublu exemplar la litigii de munca? justice123 justice123 In litigiu de munca, unde sarcina probatoriului revine angajatorului (nu e vorba de acelasi proces, am unul si-n civil), este obligatoriu depunerea ... (vezi toată discuția)
Recuperare in instanta ore neplatite lucrate in plus avoovi avoovi Buna seara Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul caz: Am lucrat la o firma privata si din cauza incalcarii frecvente a drepturilor salariatului, a ... (vezi toată discuția)
Se poate? cata26 cata26 am si eu o intrebare pt cine poate sa ma ajute...am un proces litigiu de munca,am avut primul termen si am amanat din lipsa angajator...acum vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)